5 найкращих чорно-білих фото усіх часів

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Чорно-білі портрети, які найкраще характеризують 20 століття.

Поделиться:

Сьогодні, 19 серпня, відзначають всесвітній День фотографії. У програмі Сніданок з 1+1 розповіли про найкращі чорно-білі світлини усіх часів.

Нью-Йорк, 1932 р Одинадцять будівельників вирішили перекусити перед об'єктивом Чарльза Еббетса. За сотні метрів під ними – жваві вулиці Мангеттена. Локація зйомки – будмайданчик Рокфеллерівського центру.

У 1945 році Альфред Ейзенштадт зробив у Нью-Йорку фото, яке стало символом завершення Другої світової війни. Знімок дістав назву «Матрос і медсестра».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості поради допоможуть фотографувати як профі

У 1951 році Альберт Ейнштейн святкував своє 72-річчя. На вечірку в Прінстонському університеті запросили десятки гостей і фотожурналістів. Один із них – Артур Зассе – спробував змусити видатного ученого усміхнутися, проте у відповідь Ейнштейн лише жартівливо показав язик.

У 1954 році в оточенні тисячі фанатів і журналістів Метті Зіммерман зробив одну з найпопулярніших світлин Мерлін Монро. Фото зі спокусливим поглядом голлівудської зірки максимально точно розкрило образ секс-символу 20 ст. і стала втіленням жіночності.

Портрет Гарольда Віттльза можна зустріти в кабінетах лікарів-отоларингологів. Один із найвиразніших і емоційних портретів за всю історію фотографії зробив Джек Бредлі, коли глухий хлопчик вперше почув світ завдяки слуховому апарату.

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про 5 найкращих Instagram-акаунтів столичних фотографів.

Новости по теме