Як без шкоди для здоров'я підтримувати себе в формі під час вагітності

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Фітнес-тренер розповіла, кому та як можна займатися спортом під час вагітності.

Поделиться:

Як швидко та ефективно вилікувати дитячий нежитьУ студії ранкового шоу «Сніданок з 1+1» фітнес-тренер Ксенія Слюсар-Литвинова показала безпечні та корисні вправи для вагітних. Експерт наголошує, що під час вагітності спортом можна займатися, але треба обрати правильний напрям. Адже такі тренування націлені не на схуднення, а на підготовку організму до легших пологів.

ЯКИМ СПОРТОМ ЗАЙМАТИСЯ ПІД ЧАС ВАГІТНОСТІ

Великі фізичні навантаження під час першого триместру є доволі небезпечними, адже саме в цей час відбується найбільша частина викиднів. Ідеальний спорт під час перших тижнів вагітності – це легкий фітнес та хода.

Такі вправи покращують обмін речовин, роботу серцево-судинної, нервової та травної системи, зміцнюють м’язи.

Якщо жінка не займалася спортом до вагітності, то вже при надії не можна розпочинати навантажувати свій організм. Дихальних практик та ходьби цілком вистачить, – радить тренер.

У другий триместр вагітним жінкам варто відмовитися від стрибків, вправ на прес. У цей період найкраще займатися плаванням та аквааеробікою. Цей спорт розвиватиме м’язи тазу, що в майбутньому полегшить пологи.

У третьому треместрі незайвими будуть заняття фітболом (вправи на великому шарі з максимально розведеними ногами).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за шкірою під час занять спортом

Блог Олексія Душки: Чому не варто пити чай для схудненняВПРАВИ ДЛЯ ВАГІТНИХ 

Розставте ноги на ширині плеч. Розтяніть у руках резинову стрічку (її можна придбати як в аптеці, так і в спортивному магазині) на рівні грудей. Вдихайте, а на під час видиху розтягуйте стрічку.

Такі саму вправу повторіть, розтягуючи стрічку за спиною. Повторюйте не більше 80 разів.

Візьміть спеціальний гумовий диск чи звичайну пластикову тарілку. Поставте одну ногу на тарілку, а іншу зафіксуйте у нерухомому положенні. Не знімаючи ногу з тарілки, відводьте її в сторону, а потім назад.

Займіть положення на колінах. Обпираючись на руки, прогинайте спину спочатку вверх, а потім вниз.

У тому самому положенні на колінах підніміть над землею праву руку та ліву ногу одначасно. Повторіть вправу з лівою рукою та правою ногою.

ХАРЧУВАННЯ ПІД ЧАС ВАГІТНОСТІ

Під час першого триместру можна дозволити собі їсти більше, ніж зазвичай. Зміни в фігурі будуть непомітними у цей період. А от у другому триместрі свій раціон треба приводити до ладу.

Перед тренуванням за 1,5 години треба обов’язково легко поїсти (домашній сир, банан з йогуртом тощо). Шоколад їсти не бажано, бо у вагітних він викликає печію.

Їсти перед заняттями обов’язково, бо вагітні жінки чутливі до змін і у них одразу падає рівень глюкози, – наголошує тренер.

Нагадаємо, нещодавно 1plus1.ua писав,​ як діагностувати і позбутися від сезонної депресії.

Новости по теме