«Я почну брати уроки сольфеджіо»: солістка гурту KAZKA відповіла на закиди щодо недосконалого вокалу на нацвідборі «Євробачення»

"Я зроблю все для того, аби звучати ідеально!"

Поделиться:

Цього року ви знову брали участь у національному відборі «Євробачення». Знову вас спіткала невдача: ви посіли третє місце і на вас звалився шквал критики за недосконалий спів. Олександре, чи взяла ти цю критику до уваги? Джамала ж пропонувала заняття вокалом…

- Так, Джамала запропонувала… Ми роздивляємося наші графіки, так як в нас наразі європейський тур, то трошки важко поки… Наприклад, вчора ми прилетіли з Амстердаму, а завтра летимо до Польщі. Зараз я почала займатися сольфеджіо, тобто, тепер я буду більше вивчати теорію. Ми будемо більше займатися інтонуванням, саме технікою співу.

Гурт KAZKA існує вже не перший рік. Ви вже брали участь у національному відборі «Євробачення». І ось – виходить солістка і фальшиво співає. Чи образилася ти сама на себе, що, можливо, сольфеджіо треба було займатися до відбору?

- Я б не сказала, що я співала фальшиво. Під час виступу більше проблем було із хвилюванням, і від цього голос здавався невпевненим і коливався в інтонуванні. Але це все – досвід! Я точно поки не буду казати, але б ми хотіли ще раз спробувати…

Ви знову будете брати участь у національному відборі «Євробачення»?

- Це не стовідсотково, але ми б хотіли представляти Україну. Я зроблю все для того, аби звучати ідеально!

Позаочі казали, що «вже все вирішено», і на «Євробачення» поїде гурт KAZKA. Нібито, Юрій Нікітін вже все вирішив, де тільки міг… Навіть європейське турне, в якому ви зараз перебуваєте, нібито, було б як ваше промо перед конкурсом. У вашому графіку навіть порожні дати «Євробачення»…

- Це ж Юрій Нікітін! Він все прораховує на декілька років вперед!

Що і в який момент пішло не так?

- Ми цього дуже хотіли! Зараз ми засмучені, що не їдемо, але нічого страшного, це не кінець життя!

Після відмови переможниці нацвідбору «Євробачення» MARUV підписувати контракт, всі фіналісти один за одним почали відмовлятися від поїздки до Тель-Авіву. Чи зустрічалися ви всі разом з фіналістами національного відбору «Євробачення» і обговорювали цю ситуацію?

- Не обговорювали. Ми відмовилися, тому що ми не хотіли вносити розбрат серед наших шанувальників та серед українського народу. Люди почали конфліктувати і розподілилися на два табори: на тих, хто казав їхати за будь яку ціну і тих, хто був проти цього. Ми вирішили відмовитися задля того, щоб не робити зайвих конфліктів!