Мазур, Вітвіцька та Комаров рекомендують: Що дивитися в «Музеї новин»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Алла Мазур, Соломія Вітвіцька, Дмитро Комаров і Олексій Душка розповіли, що найбільше їм сподобалося в «Музеї новин».

Поделиться:

10 залів «Музею новин», які обов'язково потрібно відвідатиСотні новин, тисячі людей і мільйон вражень – «Музей новин» відкрив наймасштабнішу виставки новин в Україні.

Українці прийшли у «Мистецький арсенал», щоб дізнатися про новинну кухню, спробувати себе у ролі кореспондента, потрапити на трибуну Верховної Ради за допомогою окулярів віртуальної реальності, побачити історичні нагороди та безпосередньо поспілкуватися з ведучими «1+1».

Алла Мазур, Соломія Вітвіцька, Дмитро Комаров і Олексій Душка розповіли, що найбільше їм сподобалося в «Музеї новин».

АЛЛА МАЗУР

«Музей новин» мені страшенно подобається тим, що ця виставка унікальна – у ній відкриваються секрети телевізійних технологій і демонструються раритетні для української історії речі. Це надзвичайні відчуття, коли ти можеш бути до цього причетним.

Це не просто музей, а інтерактивна експозиція, де є можливість перевірити свої знання з історії України та навіть посперечатися з ними, – переконує Алла Мазур.

Мені цікаво побачити реакцію відвідувачів «Музею Новин» і почути їхні враження. Найголовніше, що зараз тут так багато людей, що виникає відчуття великої родини, якій небайдужий ТСН.

Працювати для таких людей – це відповідальність, поштовх і те, що надихає. Раджу приходити сюди з дітьми та розповідати їм про наші традиції, – зізнається Алла Мазур.

Для мене ТСН – це улюблена справа, постійний виклик  і поштовх розвиватися. Це бажання зробити щось вартісне та якісне в цьому житті. Щоб потім, коли я сидітиму десь на терасі та думатиму, як пройшло життя, не було соромно.

Я, як мала дитина, захопилася «Музеєм новин». Наступного разу прийду сюди з сином і разом із ним роздивлятимуся все, слухатиму та торкатимуся, – каже Алла Мазур.

АЛЛА МАЗУР РЕКОМЕНДУЄ

1. Імпровізована телевізійна студія.

Кожен може попрацювати на камеру та відчути себе співавтором новин.

2. Побачити Пересопницьке Євангеліє, на якому Президент складає присягу на вірність українському народові.

3. Головний прапор України.

У музеї буде можливість вперше за 26 років незалежності України побачити легендарний восьмиметровий прапор, який В'ячеслав Чорновіл і його соратники вносили до зали Верховної Ради в День проголошення незалежності – 24 серпня 1991 року.

ОЛЕКСІЙ ДУШКА

«Я сюди прийшов ностальгувати, тому що ТСН – це частина мого життя. Я п’ять років пропрацював в Телевізійній службі новин, за що дуже вдячний колективу. Мої колеги багато мене чого навчили.

Найбільше в «Музеї Новин» мені сподобалася зала з інтерактивом, де кожен кожен може приміряти на себе роль ведучого чи репортера. Люди кажуть, що це досить важко – навіть якщо це гра. Я лише можу уявити, як складно тим, хто працює в суворіших умовах щодня.

«Музей новин» – це частинки душі ТСН. Глядачі «1+1» прийдуть і зануряться в цю атмосферу. Все створено зі смаком і по-сучасному, – каже Олексій Душка.

ОЛЕКСІЙ ДУШКА РЕКОМЕНДУЄ

1. Імпровізована телевізійна студія. Тут кожен може попрацювати на камеру та відчути себе співавтором новин.

2. Зала присвячена Євромайдану та АТО. «Це те, що болить», – каже Олексій Душка.

СОЛОМІЯ ВІТВІЦЬКА

«У «Музеї новин» зібрані дуже цікаві артефакти, які потім не буде можливості побачити ніколи в житті. Мені дуже сподобалося, що студія ТСН виїхала з офісу й тепер до неї може прийти кожен відвідувач і стати ведучим.

Мені також сподобалося великі знакові світлини, що висять на стінах «Музею новин», 8-метровий український прапор, нагороди з Євробачення та золоті медалі наших спортсменів – це ексклюзивні речі. Коли ти дивишся на все це, виникає відчуття, наче ти торкаєшся історії.

У «Музеї новин» кожен може стати частиною історії, частиною ТСН, – каже Соломія Вітвіцька.

Мене дуже тішить, що з’явилося багато проектів робимо поза ефіром ТСН. Це не робота, а сім’я, друзі та однодумці».

СОЛОМІЯ ВІТВІЦЬКА РЕКОМЕНДУЄ

1. Імпровізована телевізійна студія.

2. Нагороди та вбрання Руслани та Джамали, які вони привезли з міжнародного пісенного конкурсу Євробачення.

3. Головний прапор України.

ДМИТРО КОМАРОВ

«Я прийшов у «Музей новин», щоб подивитися на роботу своїх колег і підтримати їх. Я зрозумів, що не дарма тут опинився. Дуже вражений. Тут зібрали усе найважливіше.

«Музей новин» – це історія України, зроблена руками і серцем журналістів «1+1», – каже Діма Комаров.

Найбільше мені сподобалася стара апаратура та добірки самих новин. Дуже круто, що можна в одному місті пробігтися історією України.

Я розумію що кожен із кадрів, зроблений колегами ТСН – це вже історія».

ДМИТРО КОМАРОВ РЕКОМЕНДУЄ

1. Стара техніка журналістів і операторів.

2. Підбірки новин.

3. Ексклюзивні артефакти з історії Незалежної України.

Нагадаємо, що «Музей новин» проходитиме з 2 по 26 березня.

Графік роботи: вівторок-неділя, з 11:00 до 20:00.

Місце: «Мистецький Арсенал», вул. Лаврська, 10-12.

Вартість квитка: 60 ​​гривень. Для дітей, студентів та пенсіонерів – 30 гривень.

Зауважимо, всі кошти від продажу квитків підуть на розвиток культурних проектів «Мистецького Арсеналу».

Новости по теме