Подаруйте яскраві емоції собі та тим, кого частуватимете своєю випічкою!  

Деталі приготування дізнавайтеся у відео, поданих до кожного рецепту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів запашної випічки для чудового настрою

ПРОФІТРОЛІ З КРЕМОМ ТІРАМІСУ

Смачні круглі тістечка із заварного тіста, які випікаємо всього хвилин 20. Потім наповнюємо ніжним кремом та «купаємо» у глазурі.

ІНГРЕДІЄНТИ

Тісто

Борошно – 150 г

Масло – 100 г

Сіль – дрібка

Цукор – 1 ст. л.

Молоко – 50 мл

Вода – 200 мл

Яйце – 4-5 шт.

Крем

Жовтки – 4 шт.

Еспресо – 1 скл.

Бейліз – 50 мл

Маскарпоне – 500 г

Кисломолчний сир – 200 г

Цукор – ½ скл.

Глазур

Білий шоколад  – 100 г

Молоко – 50 мл

Фруктова суміш (наприклад, малинова, смородинова) – 35 г

Желатин – 7 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 духмяних смаколиків, які наблизять відчуття свята

СВЯТКОВИЙ КОЛЬОРОВИЙ ПИРІГ

Тільки уявіть, як на вашому столі красуватиметься цей барвистий солоний пиріг. Щоправда, красуватиметься недовго, адже буде занадто смачним.

ІНГРЕДІЄНТИ

Тісто

Борошно – 250 г

Масло – 125 г

Сіль – дрібка

Сметана – 1 ст. л.

Холодна вода – 50 мл.

Начинка

Сир косичка – 50 г

Моцарела – 200-300 г

Шинка – 250 г

Шпинат – 600 г

Зелена цибуля – пучок

Кріп – пучок

Петрушка – пучок

Перець маринований – 3-4 шт.

Сіль – за смаком

Перець – за смаком

Мускатний горіх – дрібка

ПОНЧИКИ З СИРОМ

Рум’яні та хрумкі пончики, «засніжені» кокосовою стружкою неодмінно здивують ваших рідних та гостей.

ІНГРЕДІЄНТИ

Сир – 250 г

Розпушувач – ½ ч. л.

Яйце – 1 шт.

Сіль – дрібка

Борошно – 5-8 ст. л.

Ванільна паличка – 1 шт.

Курага – 10 шт.

Кокосова стружка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів від героїв улюблених мультфільмів

ЛИМОННИЙ КЕКС

Під час приготування цієї ароматної випічки Валентина Хамайко розкрила декілька секретів, завдяки яким ваші кекси завжди будуть «на висоті»:

1. Масло і яйця мають бути кімнатної температури.

2. Борошно до кексу має бути слабким (тобто у ньому міститься мінімальна кількість білка).

3. Для ідеальної текстури кексу потрібно додати збитих вершків або жирної сметани.

4. Ніколи інтенсивно не вимішувати тісто для кексу.

5. Глазурувати кекси краще на решітці, а під низ поставити деко.

ІНГРЕДІЄНТИ

Тісто

Масло — 180 г

Цукор — 290 г

Ванільний цукор — 10 г

Яйце + 1 жовток — 2

Борошно — 350 г

Цедра 2-х лимонів

Лимонний сік — 2 ст. л.

Сіль — ½ ч. л.

Сода — ½ ч. л.

Сметана – 200 г

Глазур

Білок — 1

Цукрова пудра — 200 г

Гілочка чебрецю

Сік лимона

МЕКСИКАНСЬКА БУЛОЧКА КОКО

Якщо ви або ваші гості люблять мультфільм Коко, тоді обов’язково приготуйте мексиканську булочку, якою смакують герої відомої анімації. Рецептом смаколика поділилася Валентина Хамайко, яка до речі озвучила українською одну з героїнь Коко. Деталі приготування дивіться у відео.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яблучне пюре — ¼ скл.

Бананове пюре —½ скл.

Кленоий сироп — 2 ч. л.

Аніс — 2 ч. л.

Родзинки — 1 ст. л.

Цедра апельсина — ½

Сіль —½ ч. л.

Яйце — 2 шт.

Вода —1/2 скл.

Цільнозернове борошно — 3 скл.

Дріжджі — 1 упаковка

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як залишатися стрункою, готуючи розкішні десерти: Секрет Валентини Хамайко