3 швидкі дієти, яким ми дарма віримо

Сніданок з 1+1
06:30

Втрачені кілограми того не варті.

Поділитися:

Короткострокові, екстремальні програми харчування набувають особливої популярності напередодні Нового року. У просторах Інтернету з легкістю можна знайти низку дієтичних «порад», які допоможуть схуднути за кілька днів до свята. Однак, зі слів експерта Сніданку з 1+1, дієтолога Наталі Самойленко, дієта має бути способом життя, а не короткочасним марафоном.

«Є велика різниця між схуднути на 5 кг та скинути 5 кг. Схуднення передбачає зменшення жирових тканин. За 5 днів це неможливо. Скинути 5 кг легше. Але якою ціною ми цього досягнемо? Що потім станеться з нашим здоров’ям?» — говорить дієтолог.

У студії Сніданку Наталія Самойленко розповіла, чим можуть НАСПРАВДІ обернутися популярні швидкі дієти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта Насті Каменських

Дієта на 5 днів

Упродовж всієї дієти дозволяється вживати лише овочі, не більше 250 г відвареного м’яса, каву та чай без цукру, а також теплу воду з лимонним соком.

Дієтолог: «Це приклад білкової монодієти. Вона дає швидкий результат, але він не затримується. Зворотний бік цієї дієти – навантаження на нирки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 помилок у боротьбі з зайвою вагою

Цитрусова дієта

На сніданок потрібно з’їсти грейпфрут або апельсин. Обід пропускаємо. Втамовуємо голод водою або настоями на травах. На вечерю дозволяється з’їсти салат з апельсином, яблуком і грейпфрутом, приправлений соком лимона.

Дієтолог: «Якщо у людини є проблеми з органами травлення, то з цією дієтою вони дадуть про себе знати. Упродовж дня ми стимулюємо інсулін великою кількістю фруктози — і в результаті можемо отримати зовсім інший ефект: вага може зупинитися, інсулін зростатиме».

Монодієти для швидкого схуднення — на кефірі, гречці або яблуках

Дієтолог: «Такі дієти не дадуть стійкого результату».

Зі слів експерта, надійні програми харчування розраховані на тривалий період. Три – чотири тижні достатньо, щоб переналаштувати свої звички в харчуванні. У цьому контексті Наталія Самойленко радить спробувати середземноморську або кето-дієту.

Так, користь середземноморської дієти полягає у зниженні ризику судинних захворювань, запальних реакцій в організмі, позитивному впливі на стан волосся, шкіри, нігтів. До того ж вона призводить до зменшення кілограмів. При ній потрібно включити у свій раціон овочі, оливкову олію, м’ясо, рибу та багато зелені.

На піку дієтичної слави перебуває кето-дієта. 75% калорій у цій програмі харчування людина отримує з жирами. Тож основою раціону є вершкове масло, жирна риба, горіхи. 5% складують вуглеводи, 20% — білок. Саме кето-дієти найбільш логічно дотримуватися в зимовий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кето-дієта: Таємниця стрункості Геллі Беррі

Новини по темі