36 годин шляху та 30 ворожих блок-постів: житель Херсона у «Щоденниках війни» розповів, чому все ж наважився покинути рідне місто

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
У «Щоденниках війни» історія про 36-годинний виїзд з окупованого Херсона: відеовключення у "Сніданку з 1+1"

У "Щоденниках війни" історія Ігора з Херсона, який після 2-х місяців перебування в окупованому місті наважився евакуюватися.

Поділитися:

На відеовключенні зі "Сніданком з 1+1" сьогодні був Ігор з Херсону, який багаторазово був одним з організаторів проукраїнських мітингів у місті. Зрештою, після 2-х місяців життя в окупації, він все ж наважився покинути Херсон, оскільки каже, що перебувати там вже стало дуже небезпечно. А ще на психіку морально тисне все більше і більше росіян та ворожі прапори на будівлях. У "Щоденниках війни" історія Ігоря з Херсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя в Херсоні під час окупації: чи є можливість виїхати та отримати гуманітарну допомогу (розповів активіст)

Херсон, на жаль, став одним з перших міст, яке окупували російські загарбники. Та місцеві жителі не хочуть приймати нову владу. Вони неодноразово висловлювали свою проукраїнську позицію на мітингах, які організовував, зокрема, і Ігор.

Херсон мітинг

Та наразі ситуація в місті доволі напружена, на мітинги вже ніхто не збирається, бо є пряма небезпека для життя. Загалом про ситуацію в Херсоні Ігор розповідає:

"Росіян все більше і більше, вони все частіше заходять в будинки, до офісів. Нещодавно пограбували аптеку, а потім зранку у них у гуманітарній допомозі різко з'явилися ліки. Людей забирають, вони зникають у невідомому напрямку. Також почалися розмови, що в Херсоні будуть проводити примусову мобілізацію чоловіків до російської армії. Цього поки не відбувається, але всі цього бояться. Також у місті дуже пусто, люди або виїхали, або сидять вдома".

Тож, зважаючи на це все, Ігор прийняв рішення тимчасово евакуюватися з Херсона до Дніпра. Цей шлях у нього зайняв 36 годин руху у колоні автомобілів, треба було проїхати 30 ворожих блок-постів. На щастя, наразі чоловік з родиною у безпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Будинок – це дурниці…Всі думки зараз про мою Херсонщину»: ексклюзивно у «Сніданок. Онлайн» Ігор Кондратюк прокоментував обстріл окупантами його будинку під Києвом

Ігор, який до війни ходив у морські рейси, зізнається, що зараз у нього суттєво звузилося коло спілкування. Про це він розповідає:

"Я працював з людьми різної національності, зокрема і з росіянами. Вони мені телефонують і розповідають, що відбуваєтьяс у мене вдома. З такими людьми неможливо більше спілкуватися".

Загалом Ігор вважає, що треба продовжувати жити, працювати, підтримувати економіку під час війни, адже це дуже важливо для нашої спільної перемоги. Крім того, він відповідає всім, хто стверджує, що про окуповані міста в Україні забули:

"Про Херсон не забули, так само, які і про інші міста! Я цього не бачу і не відчуваю! Слава Україні!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас тихо, але дуже важко», – Тетяна Кумок у «Сніданку з 1+1» розповіла про те, що життя в окупованому Мелітополі нагадує епоху СРСР

Більше історій дивіться у рубриці "Щоденники війни" у «Сніданку з 1+1». Не пропустіть улюблеене ранкове шоу щодня по буднях з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

Новини по темі