«Будинок – це дурниці…Всі думки зараз про мою Херсонщину»: ексклюзивно у «Сніданок. Онлайн» Ігор Кондратюк прокоментував обстріл окупантами його будинку під Києвом

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
«Будинок – це дурниці…Всі думки зараз про мою Херсонщину»: ексклюзивно у «Сніданок. Онлайн» Ігор Кондратюк прокоментував обстріл окупантами його будинку під Києвом

Улюблене ранкове шоу телеглядачів у часи війни продовжує підтримувати українців у форматі «Сніданок. Онлайн».

Поділитися:

Щодня у прямому ефірі на YouTube-каналі проєкту та в ефірі телеканалу ТЕТ команда "Сніданку. Онлайн" продовжує надавати актуальні новини та поради, консультації профільних спеціалістів, ділиться історіями зірок та звичайних людей.

Сьогодні у «Сніданок.Онлайн» до традиційного дуету ведучих Єгора Гордєєва та Людмили Барбір приєднався Олександр Попов. На зв'язок з проєктом ексклюзивно вийшов продюсер Ігор Кондратюк. Вчора у День народження продюсера, його будинок під Києвом потрапив під обстріл окупантів. На щастя, родини Ігоря Васильовича і його самого під час обстрілу у будинку не було, вони звідти виїхали набагато раніше.

«Я забрав усю сім’ю, нас було 12 осіб, ми виїхали. Серед нас була вагітна жінка мого племінника, яка сьогодні о 5 ранку народила дівчинку. Будинок – це дурниця, хоча моя дружина плакала. Але коли чуєш, що відбувається з Маріуполем… я думав, що всі жахи закінчились у Другій Світовій війні, але ні», — прокоментував Кондратюк.

Щодо святкування 60-річчя, то продюсер акцентував: єдиним моментом свята стало те, що у цей день він не був у дорозі. Говорить, що не має наразі ніякого бажання святкувати.

«Всі думки зараз про мою Херсонщину, де люди зараз в окупації», — підсумував продюсер.

У рубриці «Щоденники війни» про історії українців, які опинились в найгарячіших воєнних точках країни, розповіли про порятунок 80-річного композитора Ігоря Поклада та його дружини Світлани. 

Ігор Поклад

Вони провели майже 2 тижні у підвалі без електрики та зв’язку у Ворзелі. Ігор Поклад – автор безсмертних хітів «Ой летіли дикі гуси», «Чарівна скрипка», «Кохана». Композитора з дружиною врятував волонтер Костянтин. Ексклюзивну до «Сніданку. Онлайн» долучилась його дружина Світлана. Вона розповіла про те, що вони пережили за дні життя у підвалі.

«Я пам’ятаю першу ніч, коли почались перші вибухи, ось це було найстрашніше не тільки для нас, але і для усієї України. Ми почали облаштовувати бомбосховище, до нас приєднались наші куми, сусіди. Нас в тому підвалі було 11 людей, ми жили однією, великою сім’єю», - розповіла Світлана.

За її словами, усі активно допомагали одне одному і навіть в умовах бомбосховища відсвяткували 8 березня. Згодом з 11 людей у підвалі залишилось тільки троє: композитор з дружиною та їхня мама. Світлана розповідає, що їй вдалося вибратися наверх, завести генератор та трохи підзарядити телефон. Тоді ж їй надійшло смс, що до них їде допомога.

«Я миттю з підвалу витягла Ігоря Дмитровича та маму, надягла на них куртки. Сама почала збирати якісь валізи.  Зараз вже можна про це сказати, як я ховала ту грамоту «Героя України», ви ж розумієте, що за неї могло бути. Я підійшла до вікна і побачила Костю у червоній куртці. Ви знаєте, я навіть не злякалась, я так йому повірила, що не одразу спитала хто він…просто без зелених коридорів, під тими ГРАДами він за нами приїхав. Це не людина – це янгол», – прокоментувала дружина композитора. 

У бомбосховищі через холод Ігор Дмитрович застудився. Наразі композитор знаходиться під наглядом лікарів і почувається стабільно. Світлана каже: зараз родина будує плани на світле майбутнє, а вона особисто планує написати книгу про події українського сьогодення.

Також ведучі обговорили тему відчуття часу та зазначили, що війна зміни графік життя кожного з нас. До онлайн-ефіру доєдналась психолог Світлана Ройз. Вона розповіла про те, для себе виокремити відрізки життя та часу в умовах війни.

«Нам необхідно завжди відчувати місце, де ти знаходишся. Особливо, коли наша опора руйнується… Те, що з нами робить травма та стрес - ми залишаємось у тому спогаді, у тій події, яке було для нас травмою. Щоразу. Коли сигнал тривоги проходить і ми чуємо відбій, ми маємо казати «Тривога завершена, я у безпеці». Щоразу, коли ми завершуємо певну дію, нам треба поставити галочку або крапку. Зараз дуже важливо для себе у календарі ставити галочки, фіксувати зміну днів. Нам потрібно мати точку опори у сьогоденні, минулому і це нам надаватиме надію на майбутнє», — розповіла Ройз.

Вона порадила писати список справ у блокноті, після виконання яких людина ставитиме галочку. Це дозволить  організму вироблять більше дофаміна, що надасть змогу більше справлятися з напругою. Ці дії націлені на майбутнє, щоб надалі наша психіка могла впоратись з напругою.

«І ще раз акцентую, що в той момент, коли ми знаходимось у стані стресу, ми перестаємо реагувати та потреби тіла… для цього можна ставити собі сигнали у мобільному телефоні, щоб він надавав знак. Чи попила я води, чи поснідала та інше», — прокоментувала Світлана.

Щодня на глядачів «Сніданку. Онлайн» очікують поради від профільних спеціалістів, оперативна інформація та свіжі новини про Україну, включення зірок та інше. У такий складний для країни час, поки весь український народ став на захист рідної землі, команда ранкового проєкту знайшла можливість бути поруч зі своїми глядачами та підтримувати їх у найскладніших обставинах.


Завтра у зв’язку з комендантським часом, який починає діяти з 20:00 15 березня і триватиме до 7:00 17 березня у Києві та Київській області, «Сніданок. Онлайн» не вийде. У четвер не пропустіть проєкт з 10:00 до 13:00 на YouTube-каналі «Сніданок з 1+1».
 
Новини по темі