5 повсякденних звичок, які заважають схуднути

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Помилки, що не йдуть на користь фігурі.

Поділитися:

Випробували купу дієт, регулярно тренуєтеся в спортзалі, а улюблені джинси безнадійно затісні? Можливо, справа у ваших повсякденних звичках, які заважають схуднути. Дієтологи Сніданку з 1+1 розповіли, що робити, аби привести тіло в форму.

Не їжте біля екрану

Уникайте прийомів їжі перед телевізором, комп’ютером чи смартфоном. Справа не в культурі, а в тому, що коли ми відволікаємося на гаджети, то перестаємо помічати, як з’їдаємо набагато більше, ніж потрібно. Краще їсти за столом і ретельно пережовувати їжу.

Відмовтеся від великих тарілок

Психологічно ви хочете наповнити тарілку повністю, тому порція виходить завеликою. Обирайте невеликий посуд: тоді здаватиметься, що харчів більше. Дієтологи радять ще одну хитрість — надавати перевагу тарілкам темних кольорів. Доведено, що чорний та синій посуд знижує апетит.

Не їжте лише тому, що вам нудно або сумно

Це призводить до переїдання і появи зайвих кілограмів. Також варто переглянути перекуси протягом дня: шоколадка у вільну хвилину може перетворитися на зайвий сантиметр на талії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 натуральних соків, які додадуть енергії

Смакуйте повільно

Гормон ситості ґрелін починає вироблятися лише за 15-20 хвилин після вживання їжі. Поки організм зрозуміє, що він вже не голодний, ви з’їсте мінімум на чверть більше, ніж потрібно. Не поспішайте і насолоджуйтесь кожним шматочком.

Не бійтеся лишати їжу в тарілці

Не варто хвилюватися, що залишки страви на вашій тарілці образять кухаря. Ситі — зупиняйтеся.

Позбавтеся цих звичок — і результат не змусить на себе чекати!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 вітамінів та мінералів для жіночого організму

Новини по темі