У літню спеку особливо загострюється питання здорового серця. Адже висока температура повітря та прямі сонячні промені значно підвищують навантаження на організм, збільшуючи ризики серцевих нападів. Для того, щоб уберегтися від згаданих негараздів та гарно почуватися, слід знати, від яких продуктів краще відмовитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літнє меню: Які продукти найкраще вживати у спеку

ФАСТ-ФУД

Велика кількість трансжирів і солі в цій їжі негативно впливає на склад крові людини, сприяючи її згущуванню.

ПІЦА

За переконанням учених, це справжня «соляна бомба». Готуючи піцу вдома, замість ковбаси, використовуйте м’ясо, а замість приправ та спецій – овочі та зелень.

М’ясо з овочами – це нормально. М’ясо з тістом і хлібом – убивче поєднання, – переконують лікарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів, котрі в жодному разі не їстиме ведучий програми «Життя без обману»

КОВБАСНІ ВИРОБИ

Подібні щоденні перекуси також значно підвищують рівень холестирину в крові людини.

Аби допомогти власному серцю безпечно витримати спеку, краще надавати перевагу тушкованій їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: Як уникнути отруєння влітку

ЦУКОР

Найбільший ворог для серця. Його кількість у раціоні дітей та дорослих має бути суворо регламентована та зведена до мінімуму. Звикайте вживати більше сезонних фруктів, поступово витісняючи зі споживчого кошика вашої родини цукерки та тістечка.

АЛКОГОЛЬ

Спиртні напої, особливо у спеку, дуже шкодять роботі серцево-судинної системи. Відбувається спершу розширення, а потім – різке звуження судин. Людям, що страждають від гіпертонії, вживати влітку алкоголь більше, ніж ризиковано.