Як працюють дитячі садочки на деокупованих територіях: безпека та психологічна допомога дітям (коментар експерта у «Сніданку з 1+1»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Дитячі садочки відновлюють роботу в Україні: які нові правила
freepik.com

На деокупованих територіях починає налагоджуватися мирне життя. Багато дитячих садочків відновили свою роботу, але з певними обмеженнями.

Поділитися:

На включенні зі "Сніданком з 1+1" заступниця голови Київської обласної військовї адміністрації Жанна Осипенко пояснила, яким чином відновлюється робота дитячих садочків на звільнених від російських військових територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Джонсон написав емоційний лист дітям України: "Я не можу придумати кращого прикладу для наслідування"

Про ситуацію з відновленням роботи садочків на деокупованих територіях говорили у "Сніданку з 1+1" на прикладі звільненої Київської області. Жанна Осипенко розповідає:

"В Київській області з 16 травня ми розпочали роботу садочків в очному режимі. Бо до того часу ми працювали переважно у дистанційному. З 16 тавня на Київщині 61 садочок знову запрацював".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну може очікувати демографічна криза через масовий виїзд жінок та дітей за кордон: як її уникнути та як стимулювати повертатися

Як же змінилися правила у дитячих садочках зараз, у часи війни? Жанна Осипенко каже:

"Ми вивчили потреби батьків, обговорили питання безпеки. Вжили необхідних заходів бепеки, щоб наші дітки почувалися нормально, а батьки могли спокійно працювати. Зараз відкриваються лише ті заклади дошкільної освіти для очного режиму, які мають у себе або неподалік укриття".

Посадовиця запевняє, що при кожному сигналі повітряної тривоги зараз дітей зобов'язані доставляти в укриття у супроводі дорослих. Тож садочки зазнали таких змін:

►Були обладнані укриття.

►Збільшено кількість персоналу.

►Зменшено наповненість груп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подати заявку на грошову допомогу дітям, які зазнали фізичних чи психологічних травмувань внаслідок війни (інструкція МОЗ)

Окремо слід акцентувати увагу на психологічній допомозі дітям. Адже дехто з них пережили жахи окупації, а постійні повітряні тривоги теж погано впливають на психіку. Жанна Осипенко пояснює:

"Психологи і соціальні педагоги в українських дошкільних закладах освіти були і до війни. Зрозуміло, що зараз ми цьому приділяємо надзвичайно велику увагу. Психологічна допомога дітям в основному йде через гру".

Про те, як відновлюється робота садочків в Україні, дивіться у сюжеті "Сніданку з 1+1":

Новини по темі