Як відновлюють український мобільний зв’язок під обстрілами: у «Сніданку з 1+1» розповів представник Мінцифри

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Відновлення мобільного зв'язку в Україні під обстрілами росіян: подробиці від Мінцифри
pixabay.com/ResoneTIC

Які особливості відновлення мобільного зв'язку в Україні під час війни?

Поділитися:

З початку повномасштабної війни росії проти України понад 3,5 тисяч станцій мобільного зв'язку було пошкоджено в результаті ворожих обстрілів (дані постійно уточнюються через систематичне завдання нових руйнувань з боку рф). Чому так важливо якомога швидше відновлювати мобільний зв'язок в Україні та що для цього роблять? Про це у "Сніданку з 1+1" розповів керівник розвитку мобільного зв'язку Міністерства цифрової політики України Станіслав Прибитько.

Посадовець наголошує:

"Коли окупанти заходять на територію, чи не найпершим вони намагються вимкнути мобільний зв'язок українських операторів, щоб ізолювати місцевих мешканців від родичів і новин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки доріг і мостів в Україні зруйнували російські окупанти та коли їх буде відновлено: експерт у «Сніданку з 1+1»

Та навіть якщо окупантам вдається це зробити, українська сторона робить все для того, щоб якомога швидше відновити зв'язок скрізь, де це можливо. Станіслав Прибитько каже:

"Наша головна мета – максимально відновити зв'язок навіть там, де начебто залишилося лише декілька базових станцій на весь населений пункт. Це наш телекомунікаційний фронт, який працює для людей".

І вдається зробити чимало: під артилерійськими обстрілами, з величезними ризиками, але українські спеціалісти вперто відновлюють все, що можна і де можна. Станіслав Прибитько розказує, що часто роботи проводяться під прикриттям ЗСУ. Військові і телекомунікаційники зараз працюють в одній тісній зв'язці, кожен на своїй ділянці фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпустка під час війни: як оплачується, скільки може тривати, кому можуть відмовити у відпустці на період дії воєнного стану (роз’яснення експерта)

Керівник розвитку мобільного зв'язку Міністерства цифрової політики України згадав і про технологію Starlink в Україні, яка дуже допомагає в налагодженні зв'язку на різних територіях нашої країни в умовах війни. Раніше у "Сніданку з 1+1" розповілади як працює Starlink та як підключитися до супутникового інтернету.

Новини по темі