Загадкове село Чорнобаївка: що про нього відомо та чому воно так треба російським загарбникам?

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Чорнобаївка стала справжнім прокляттям для окупантів: російські війська станом на 28 березня там були розбиті вже 12 разів! Що відомо про це загадкове місце?

Поділитися:

Українські війська станом на 28 березня вже 12! разів розбили російських загарбників у Чорнобаївці, що на Херсонщині. Що відомо про це село та чому окупанти вперто намагаються його контролювати? Розбиралися у "Сніданку. Онлайн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми були впевнені, що цивільне населення не постраждає, ми навіть у підвал спочатку не спускалися": історія жінки, яка пережила бомбардування в Маріуполі та змогла виїхати

У боях за Чорнобаївку вже розбито близько 50 ворожих гвинтокрилів, вдвічі більше танків, там загинуло безліч російських солдатів і навіть мінімум 2 російські генерали. Та чому ж загарбники знову і знову повертаються у це прокляти для себе місце?

Чорнобаївка – це село в 10 км від Херсона, у якому проживає близько 9 тисяч людей. Російським військам так потрібен контроль над нею, тому що в Чорнобаївці розташовано військовий аеродром, а неподалік – херсонський аеропорт. Тож саме туди загарбники намагаються перекинути свою техніку з окупованого Криму, аби мати змогу наступати далі на Миколаїв та Одесу. Окрім чорнобаївського аеродрому окупанти на цій місцевості більше не мають де розмістити свою техніку. Ситуація для окупантів ускладнюється тим, що всі землі поряд – це паї селян, в яких грузне будь-яка техніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт Scorpions підтримав українців і змінив слова культової пісні Winds of Change: замість москви "написано Україна"

Отже, російські війська намагаються взяти під контроль Чорнобаївку, а ЗСУ методично їх розбивають. Станом на сьогодні це сталося вже 12 разів. У "Сніданку. Онлайн" дослідили історію цього загадкового місця. Виявилося, що у 2008 році тут було знайдено стародавнє готське поховання початку V століття.

Чорнобаївка

Згодом таких поховань у селі знайшли ще десятки, і всі вони належали саме до тих готів, які у IV столітті створили на схилах Дніпра одну з ранніх держав. Також історики дослідили, що знамениті битви готів з гунами на Дніпрі, відбувалися саме біля Чорнобаївки. Про ці битви згадується у знаменитому "Володарі перснів".

Чорнобаївка

Зараз Чорнобаївці, яка вже стала легендарною у цій війні з росією, присвячують пісні, вірші, меми, пісні.

Чорнобаївка

Є таке місце на нашій землі,
Воно стане цвинтарем для всієї русні,
Це як чорна діра, але для кацапів,
Вони туди приходять і зникають насправді.

Чорнобаївка

Про Чорнобаївку згадав і Президент України Володимир Зеленський в одній зі своїх промов:

"Українська Чорнобаївка увійде в історію воєн. Це місце, де російські військові командири показали себе повністю такими, які вони є: бездарними, здатними просто гнати своїх людей на забій".

Новини по темі