Батько на фронті, а 17-річний син допомагає своїми знаннями українцям за кордоном: історія Дані у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Батько боронить Україну на фронті, а син допомагає українським біженцям за кордоном: історія 17-річного Дані у «Сніданку з 1+1»

17-річний Даня своїми знаннями англійської допомагає українцям у волонтерському центрі в Молдові.

Поділитися:

Його батько боронить Україну на фронті, а він власними знаннями допомагає українцям за кордоном. Адже у кожного свій фронт. Історія 17-річного Дані у "Сніданку з 1+1".

Даня мав цього року спокійно закінчити школу та обирати для вступу виш, але війна внесла свої корективи. Разом з мамою хлопець змушений був тимчасово виїхати з України до Молдови, до родичів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Українські діти мають продовжити свою освіту в безпеці», – голлівудська зірка Пріянка Чопра закликала не допустити обстрілів шкіл

У Молдові родина побачила роботу британського волонтерського центру, який надає допомогу українським біженцям. Та оскільки більшість волонтерів в цьому центрі британці, українську мову ніхто з них не знав, що погіршувало комунікацію з біженцями. Тож Даня, який чудово знає англійську, запропонував свою допомогу на волонтерських засадах: він виконує роль перекладача, щоб волонтери та біженці краще одне одного розуміли.

волонтер Даня

Даня також взяв на себе місію популяризувати українське: вчить європейських волонтерів української мови, а ще склав плейлист українських пісень, який грає у волонтерському центрі, де він працює. Хлопець каже:

"Ми всі зараз боремося, всі на своїх фронтах. Мені хотілося чимось допомагати, бути корисним".

Роботу у центрі Даня поєднував з уроками та підготовкою до національного мультипредметного тесту, який склав просто чудово: отримав найвищі 200 балів з української мови та історії України та 192 бали з математики. Вражаючий результат.

волонтер Даня

Дуже важливою для Дані є підтримка тата, який зараз зі зброєю в руках у лавах ЗСУ боронить Україну. Батьки дуже пишаються талановитим та чуйним сином. Мама передає слова тата про Даню:

"Я захищаю Україну вдома, а він допомагає українцям за кордоном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мама" цілого батальйону: історія волонтерства Інни Яцути з Дубно у "Щоденниках війни"

Своє майбутнє талановитий хлопець пов'язує з рідною Україною. У якому виші буде навчатися, Даня поки не каже, але прагне продовжити навчання саме вдома і дуже чекає на нашу перемогу.

Новини по темі