Чи можна садити картоплю в червні та чи допомагає місячний посівний календар: корисні поради від садової блогерки Антоніни Лесик

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чи можна садити картоплю в червні та чи допомагає місячний посівний календар: корисні поради від садової блогерки Антоніни Лесик
Pexels/Karolina Grabowska

Як мати постійно свіжу зелень на столі та чи не пізно садити картоплю в червні?

Поділитися:

Антоніна Лесик є відомою садовою блогеркою та постійною експерткою програми "Сніданок з 1+1". Нещодавно Антоніна розповідала, як правильно поливати розсаду та коли краще висаджувати розсаду. Сьогодні цитуємо поради Антоніни щодо посівного сезону в червні: які культури ще можна висаджувати та чи допоможе мати кращий врожай посівний календар на червень?

«До середини червня ще триває посівний сезон», — говорить Антоніна, та радить обов'язково висадити ту розсаду, яка ще є в горщиках. Чимало господарів через прохолодну весну не поспішали пересаджувати розсаду у відкритий грунт. Але Лесик переконана, що вже точно можна це зробити, бо земля вже гарно прогрілася. Антоніна радить висаджувати ще такі теплолюбиві культури як кабачки, патісони, гарбузи, кавуни, огірки. Блогерка переконана, що вони при посіві зараз швидко доженуть навіть рослини з розсади.

Як мати завжди на столі свіжу зелень?

"Я раджу садити зелень з інтервалом в 2-3 тижні. Кріп, кінзу, базилік, салати".

грядка

Чи можна ще посадити картоплю?

Блогерка радить садити картоплю, якщо є таке бажання та можливість, врожай буде добрий, просто буде пізніше.

"Коли молода картопля у всіх закінчиться, то у тебе буде молода картопля з кропом, який ти теж підсієш", — звернулася Антоніна до ведучої Валентини Хамайко.

Чи справді працюють місячні календарі посівання?

Блогерка відповідає:

"Багато поколінь спостерігають за Місяцем і люди помітили, що в певні періоди сходи з'являються краще. Висаджувати краше на зростаючий Місяць. Щодо часу доби, то розсаду краще висаджувати ввечері, тому що вранці вона відразу попаде на сонце, може втратити вологу і не прижитися. Сіяти насіння можна і вранці, і вдень, і ввечері".

Дивіться поради Антоніни Лесик щодо суниці: 

Новини по темі