Чому краще з'їсти м'ясо з салатом, а гречку з яйцем: корисні поради для стрункої фігури від дієтологині Наталії Самойленко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
З якими продуктами краще поєднувати м'ясо та каші? Правила вживання овочів та фруктів влітку
Pexels/Pixabay

Літо – це ідеальний час, щоб змінити свої харчові звички. Так вважає дієтологиня Наталія Самойленко, яка завітала до «Сніданку з 1+1».

Поділитися:

Саме влітку слід спробувати змінити свої харчові звички і перейти на здорове харчування, адже зараз так багато свіжих овочів, зелені, фруктів. Лікарка дієтологиня та ендокринологиня Наталія Самойленко у шоу «Сніданок з 1+1» розповіла, які продукти з   якими правильно поєднувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найбільш шкідливих продуктів та чим їх можна замінити? Розповідає дієтологиня Наталія Самойленко

Наталія Самойленко радить привчити себе до того, що половину денного раціону повинні складати овочі, зелень та фрукти. Вона говорить, що м’ясо найкраще їсти саме з овочами, так воно буде набагато краще засвоюватися організмом. А ось злаки, наприклад, ту ж гречку, краще поєднувати з більш легким білком: яйцем чи сиром.

Овочі та м'ясоФОТО: Pexels/Roger Cziwerny

Дієтологиня розповіла про ідеальний сніданок:

Каша, легкий білок (яйце, сир) та овочі – саме з такого сніданку варто починати свій день. Подібне поєднання продуктів дає максимум енергії.

Якщо влітку, у спеку, не хочеться їсти м’ясо, не варто цього робити. Адже м’ясо нас трішки зігріває і дуже важливе для організму саме в холодну пору року. А влітку можна отримувати білок з:

  • риби;
  • твердого і м’якого сиру;
  • яєць;
  • морепродуктів;
  • грибів;
  • бобових.

Щодо деяких популярних поєднань продуктів, Наталія Самойленко говорить:

Набагато корисніше їсти сир не з ягодами, а з зеленню чи овочами. Диню не варто поєднувати з м’ясом чи кисломолочними продуктами. А з кавуном треба бути дуже обережними, бо це суцільний цукор та вода. Кавун значно підвищує рівень цукру в крові.

Що ж стосується фруктів та ягід, Наталія Самойленко говорить, що їх обов’язково треба їсти, але дозовано. І завжди пам’ятати, що це десерт, і в них є цукор. Вживати ягоди та фрукти дієтологиня радить в першій половині дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезонна дієта: чи можна схуднути, вживаючи фрукти та ягоди (розказала дієтологиня)

Дивіться поради від Наталії Самойленко щодо здорового харчування влітку у відео:

Новини по темі