ТОП-5 найбільш шкідливих продуктів та чим їх можна замінити? Розповідає дієтологиня Наталія Самойленко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
ТОП 5 шкідливих продуктів: рейтинг від Наталії Самойленко
pixabay.com/RitaE

Які продукти найбільше шкодять нашому здоров’ю? І як налаштувати свій денний раціон, щоб він був максимально корисним та смачним? Розповідає Наталія Самойленко.

Поділитися:

Існують продукти, які несуть найбільшу шкоду нашому здоров’ю. Дієтологиня та лікарка ендокринологиня Наталія Самойленко в ефірі шоу «Сніданок з 1+1» назвала ТОП-5 найбільш шкідливих продуктів, які мають найбільшу небезпеку для нашого здоров’я. До них належать:

  1. Чіпси, сухарики та інші подібні снеки.
  2. Фас-фуд, картопля фрі.
  3. Ковбаса промислової, глибокої переробки.
  4. Солодкі газовані напої.
  5. Соуси та майонез промислового виробництва, які містять транс-жири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ми полюбляємо солодке та як вживати менше солодощів

За словами Наталії Самойленко, саме ці продукти є найбільш шкідливими, оскільки, в першу чергу, містять дуже багато цукру та солі. Дієтологиня говорить:

У 100 г чіпсів міститься 2,5 г солі, що є майже добовою нормою для дорослої людини. А в 1 склянці солодкого газованого напою – 39 г цукру, при добовій нормі у 25 г.

Велика кількість солі в продуктах затримує воду в нашому організмі, підвищує тиск та погано впливає на судини, нирки. Надмірне вживання цукру пришвидшує розвиток багатьох небезпечних, часто смертельних хвороб.

ТОП-5 шкідливих продуктів

Анна Самойленко говорить, що від шкідливих продуктів ми часто маємо суто психологічну залежність. Коли ми їх їмо, у нас у великій кількості виділяється дофамін, і ми відчуваємо прилив щастя. Проте наслідком цього короткого щастя є зайва вага і хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися кавуни: скільки коштують, як обирати, чи варто купувати ранні кавуни

Дієтологиня говорить – іноді можна собі дозволити певні послаблення. Наприклад, раз на тиждень з’їсти домашню випічку, чи іноді поласувати домашньою ковбасою. Проте названі 5 видів продуктів – це справжня отрута, це треба усвідомити.

Наталія Самойленко резюмує:

Щоб не хотілося їсти шкідливі продукти, потрібно, щоб в денному раціоні були білки, жири, вуглеводи, клітковина. Така їжа насичує організм та знижує апетит. Дуже важливо снідати та пити достатню кількість води, а також мати чіткий режим харчування.

Більше про ТОП-5 шкідливих продуктів від Наталії Самойленко дивіться у відео:

Новини по темі