Чому мінеральну воду не можна пити кожного дня? (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чому не можна вживати мінеральну воду щодня?
Pexels/Daria Shevtsova

Вода – основа здоров'я. Лікарі радять стежити за водним балансом та пити до двох літрів в день. Але не вся вода однаково корисна – справа в мінералізації.

Поділитися:

З дитинства нас вчили, що пити якомога більше води – це правило №1 для здорового організму. Проте мало хто вказує, що в залежності від мінералізації, вода буває різної користі. Що таке мінералізація спеціально для ранкового шоу "Сніданок з 1+1" розповів біохімік Гліб Репіч:

Мінералізація – це вміст розчинених речовин на літр. Тобто це мікроелементи: солі, які містяться у воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивча залежність! Як гаджети впливають на наше здоров'я (відео)

Якщо таких солей менше ніж 1 г/л – це звичайна столова вода. Її можна пити без обмежень. Якщо більше – це вже мінеральна вода, ідентичної не існує. Мінеральність води залежить від родовища та того, з якими гірськими породами вода контактувала під землею.

Як "на око" визначити мінералізацію води?

Проведемо експеримент: візьмемо звичайну бутельовану та мінеральну воду. Обидві підігріваємо й випаровуємо. Як результат отримуємо те, що мінеральна вода кипить активніше та від неї на дні ложки (чи ємності, на якій проводите експеримент) залишається товстий шар солей. Саме тому не можна вживати мінеральну воду на повсякденній основі! Її можна пити тільки в особливій ситуації до рекомендації лікаря. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купатися в Дніпрі: чи загрожує це здоров’ю людей та чому так забруднена вода у річці (коментує еколог)

Видів мінеральної води багато: гідрокарбонатна, сульфатна, хлоридна чи змішана. В кожної своя лікувальна особливість: наприклад, гідрокарбонатна лікує підвищену кислотність, а хлоридна – знижену. Наталя Гордієнко, лікарка-терапевт розповіла, коли та як саме краще приймати таку воду:

Якщо ти приймаєш воду за призначенням лікаря за пів години, за двадцять хвилин або за годину до їжі, виходить різний ефект. Неправильне пиття води загрожує значними наслідками для здоров'я. Ми можемо підвищити кислотність до передвиразкового стану, можемо збільшити тиск.

Бережіть себе та пийте правильну воду! Пам'ятайте: вода – це теж лікар. Дізнатися про цю тему детальніше можна з відео:

 

Новини по темі