Чому не бажано їсти рис на сніданок та який рис найкорисніший — розповідає дієтолог

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Рис: друг чи вбивця? Наскільки корисно вживати рис та чи взагалі впливає він позитивно на організм?

Поділитися:

З якими продуктами можна комбінувати рис? Яка норма вживання рису та які наслідки може мати надмірне споживання цього продукту розповіла ранковому шоу "Сніданок з 1+1" дієтолог Ганна Белокоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна картопля та як її правильно вживати без шкоди для здоров'я (коментує лікар-дієтолог Наталія Самойленко)

Ведучі шоу поділились на два умовних табори: Неля на сніданок замовила суші, а Єгор вирішив з'їсти рисову бабку. Хто з них вживає кориснішу страву? Дієтолог розповіла:

Щоб ви не посварилися: обидві страви не є достатньо користими. Бабку в дієтології можна назвати "вуглеводова" або "інсулінова бомба". Для організму, який швидко росте, тобто для дітей такі сніданки інколи можуть бути, оскільки вони потребують великої енергії, підвищення інсуліну. Також цей сніданок ідеальний для тих дорослих, хто хоче набрати вагу. Якщо серед вас таких немає, то я не рекомендую снідати так.

Що можна готувати корисного з рису на сніданок? Ганна Белокоз пояснила:

Ідеальна комбінація рису — з овочами. Але рис треба ретельно обирати. Є рис корисний, а є рис, який треба вживати рідко. Нешліфовані — це корисні види рису. Вони містять лушпиння. Найкорисніші: червоний, бурий.

Коли слід вживати рис? Дієтолог розповіла:

Оскільки рис — це вуглевод, треба розуміти, що його вживати слід в першій половині дня. Для тих, хто слідкує за своєю фігурою та хочуть бути здоровими, не треба їсти рис ввечері. Також чим старші ми стаємо, тим меньше треба вживати рис ввечері. Слід вживати до 15:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно сидіти за партою, щоб не нашкодити здоров'ю та не зіпсувати поставу (розказав лікар-вертебролог)

А чому японці, які щодня споживають рис, стрункі та вічно молоді? Дізнаєтесь з сюжету:

Новини по темі