Довідка ВПО в «Дії», виплати переселенцям, заявка про пошкоджене майно під час війни: Михайло Федоров розповів подробиці про нові онлайн-послуги

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Корисні онлайн-послуги для українців: довідка ВПО, заявка на грошову допомогу, чатбот єВорог (коментує Михайло Федоров)
Facebook Дія

Про нові онлайн-послуги для українців в умовах війни розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Поділитися:

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на зв'язку зі "Сніданком з 1+1" розповів про нові корисні онлайн-послуги, які запрацювали для українців в умовах війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Україна в інформаційній війні перемагає росію», – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ексклюзивному інтерв'ю ТСН

Довідка ВПО та виплати переселенцям

Отже, відтепер отримати статус ВПО (внутрішньо переміщеної особи) та соцвиплати можна онлайн через додаток "Дія". Про цю довгоочікувану послугу Михайло Федоров розповідає:

"Ця послуга працювала офлайн, тепер вона доступна і онлайн. Все просто, як завжди: потрібно оновити застосунок "Дія", і в декілька кліків можна буде отримати статус ВПО".

Після того, як система перевірить і підтягне всі необхідні дані, так само у "Дії" можна подати заявку на отримання фінансової допомоги переселенцям. Дивіться відео, як це зробити:

Михайло Федоров наголосив, що є сайт єДопомога, на якому є детальна інформація щодо особливостей отримання довідки та виплат переселенців. Також планується створити спеціальну гарячу лінію з цих питань.

Відшкодування за пошкоджене майно

Заявку про пошкоджене майно під час війни також можна подати онлайн. До того ж, це можна зробити не лише у застосунку, а й на порталі "Дія".

пошкоджене майно

Міністр розказує:

"Понад 70 тисяч людей вже подали заявки про пошкоджене окупантами майно. Є завдання від Президента та Уряду зробити так, щоб кожній людині, яка постраждала від війни, все було відшкодовано. Зараз ми збираємо інформацію, це перший крок, певна база даних для того, щоб розуміти реальну ситуацію в країні, прогнозувати, приймати зараз правильні управлінські рішення".

Чатбот "єВорог"

Про цей корисний для нашої спільної боротьби з російським ворогом чатбот Михайло Федоров розповідає:

"Ми продовжуємо запускати нові сервіси в "Дії". Запустили чатбот "єВорог", де можна сповістити про переміщення та скупчення окупантів. Ми вже отримали 250 тисяч заяв від українців про ворога з геолокаціями, з фото. Це ще одне джерело, яке допомагає нам боротися з окупантами. Але будьте уважними, коли це робите, щоб вас не помітили. Дбайте про власну безпеку".

Більше про нові онлайн-послуги та розвиток цифрової держави навіть в умовах війни дивіться у відео "Сніданку з 1+1":

Новини по темі