Хоче побачити Маріуполь та знову там виступити: у «Сніданку з 1+1» співак KHAYAT розповів, чому зараз майже живе у потягу

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Хоче побачити Маріуполь та знову там виступити: у «Сніданку з 1+1» співак KHAYAT розповів, чому зараз майже живе у потягу

В перші дні війни співак приїхав до рідної Знам’янки, де займався волонтерством, а згодом знову повернувся до Києва та творчого життя.

Поділитися:

До студії «Сніданку з 1+1» завітав співак, фіналіст «Голосу країни-9» KHAYAT (Андрій Хайат), який розповів, як в його життя прийшла війна, чим допомагав рідній Кіровоградщині, а також наживо презентував нову композицію «Зорепад».

За словами співака, трек «Зорепад» про ностальгію, але при цьому співак наголошує: потрібно намагатись не жити минулим, а все-таки рухатись далі.

«Мене війна не надихає. Я не можу сказати, що у мене якийсь творчий потік через неї. Я зараз пишу пісні, у яких немає слів «війна», «смерть», «кулі», бо вважаю, що музика, коли створена в часі, несе тільки один, певний сенс. Але якщо ти послухаєш пісню через 5 років - вона набуватиме зовсім іншого наповнення. І мені хочеться, щоб люди, які слухали музику, не думали тільки про війну, а бачили також і свої особисті історії», — прокоментував KHAYAT.

Ведучі «Сніданку з 1+1» попросили співака пригадати, яким було його 23 лютого, переддень повномасштабного вторгнення росії в Україну. Він зазначив, що у той день мав виступ і вночі повернувся додому. Проте говорить, що його команда відчувала певну тривогу, і деякі з її членів наважились виїхати з країни за лічені години до вторгнення.

KHAYAT

В перші дні війни співак приїхав до рідної Знам’янки, де займався волонтерством, а згодом знову повернувся до Києва та творчого життя, почав співати на благодійних заходах та у лікарнях для дітей. І додає: зараз, по факту, живе у потягу, бо їздить по всій України. У Знам’янці залишилась його бабуся, з якою вони дуже близькі.

«Я коли їхав до Києва від неї, пояснив, що вже час. І вперше в житті за сім років, які я проживаю у столиці, побачив, як вона плаче, коли я сідаю у потяг. Це було дуже зворушливо. І кожного разу, коли я приїжджаю, і думаю, що якщо залишусь трошки надовше, то побачу це ще раз. А це дуже важко, не хочеться цього бачити», — розповів співак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Бабуся отримала почесне звання «Спілберг» у нашій родині»: у «Сніданку з 1+1» KHAYAT розповів, як в умовах війни зняв відеокліп, оператором якого стала його бабуся

Щодо майбутніх творчих планів та мрій, де KHAYAT хотів би виступити, співак без вагань назвав місто Маріуполь.

«Я, чесно, дуже хочу побачити Маріуполь. І виступити у Маріуполі, який квітне. Якраз за півроку до війни я побував там двічі за один місяць і, відверто скажу, що такої віддачі від людей і такої щирості я не відчував на жодному концертному майданчику чи стадіоні. І мені дуже хочеться пережити це ще раз», — поділився виконавець.

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

Фото: www.instagram.com/ado.khayat

Новини по темі