Як сильно виростуть ціни в Україні в цьому році: прогноз експерта у «Сніданку з 1+1»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Яким буде зростання цін в Україні цього року: прогноз експерта у «Сніданку з 1+1»
freepik.com

Яким буде ріст цін в Україні надалі: пояснює експерт.

Поділитися:

Наскільки суттєвим буде зростання в Україні цін через війну та який в цілому стан економіки нашої країни зараз? У "Сніданку з 1+1" на ці питання дав відповідь інвестиційний банкір, економіст Сергій Фурса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 250 000 грн на новий бізнес: як Україна планує повертати своїх громадян додому з країн ЄС

Про ситуацію з економікою країни в цілому зараз Сергій Фурса каже:

"Звісно, у нас сильне падіння економіки цього року, і єдина причина цьому – це війна. Але все набагато краще, ніж виглядало на початку березня. Відновлення економіки йде набагато швидше, ніж ми очікували. Зараз бізнес точно знає, що Україна буде існувати як держава, і поспішає відновити свою роботу".

Плюс, звісно ж, відновленню нашої економіки сприяє допомога західних країн. Більше про загальний стан економіки та про можливі коливання курсу валют дивіться у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпустка під час війни: як оплачується, скільки може тривати, кому можуть відмовити у відпустці на період дії воєнного стану (роз’яснення експерта)

Щодо зростання цін в Україні через війну, Сергій Фурса розповідає:

"Ми відчуємо високі темпи інфляції, ціни будуть зростати. Цього року інфляційні очікування 20-25%. Це багато, але уникнути цього дуже важко. Причин дві: загальносвітова інфляція та внутрішня інфляція через війну в Україні. Тож зростання цін буде, але не таке сильне, як ми боялися, у межах 20-25% в середньому. На деякі категорії товарів може бути навіть зниження цін через те, що багато продукції Україна не може експортувати з причини блокування росіянами наших портів, і це збиває ціни всередині країни на певні групи товарів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші українців: яку економічну ситуацію прогнозують для нашої країни

Детальніше про прогнози зростання цін в Україні цього року дивіться у відео "Сніданку з 1+1":

Новини по темі