Рецепт пухкої паски-краффіна від Руслана Сенічкіна на Великдень 2024
Ідеальна паска на свято: Руслан Сенічкін поділився рецептом нової інтерпретації традиційної української випічки.
Паска-краффін - це оригінальна інтерпретація традиційної української паски, що поєднує в собі красу і смак краффіну з символікою та духовним значенням пасхальної випічки. Паска-краффін від Руслана Сенічкіна має форму квітки, що символізує відродження та нове життя. Зазвичай така паска складається з 4-6 пелюсток, які можна заплести в коси або просто скласти в красиву композицію. Поверхня паски може бути прикрашена глазур'ю, цукатами, горіхами або іншими декоративними елементами.
Ця страва є порівняно новою випічкою, яка з'явилася в Україні в останні роки. Вона стала популярною завдяки своєму красивому вигляду та цікавому смаку, який поєднує в собі ніжність пасхального тіста та хрусткість краффіну. А ще - це чудовий спосіб прикрасити святковий стіл і порадувати своїх близьких оригінальною та смачною випічкою, адже ця страва поєднує в собі традиції та сучасність і її не складно приготувати вдома.
Інгредієнти:
- Молоко - 80 мл.
- Цукор - 1 ч. л.
- Дріжджі - 6 г.
- борошно - 350 г.
- Яйця - 3 шт.
- Вершкове масло - 130 г.
- Апельсиновий сік - 30 мл.
- Журавлина - 100 г.
- Родзинки - 100 г.
- Мигдаль - 150 г.
- Куркума - дрібка
Приготування:
- Змішуємо тепле молоко, ложку цукру і дріжджі
- В окремій посудині розбиваємо 1 яйце і цукор, що залишився
- Додаємо борошно, опару, розтоплене вершкове масло і апельсиновий сік
- Ретельно вимісити тісто і дати піднятися
- Розкатати тісто у тонкий шар квадратної форми
- Змастити шар вершковим маслом, а зверху викласти цукати
- Скрутити у рулет і розрізати на 2 половини повздовж
- Викласти обидві половини у форму для випікання паски закрутивши тісто і сформувавши такий собі здобний равлик
- Покласти паску у тепле місце для того, щоб тісто збільшилось у розмірах
- Відправити паску випікатися в духовку при температурі 180 градусів
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Окрім паски та яєць: 5 смачних страв на Великдень 2024
- М'ясний рулет із зеленню та горіхами до Великодніх свят від Руслана Сенічкіна
- Як приготувати паску-крафін: рецепт оригінальної великодньої випічки від Руслана Сенічкіна (відео)
- Білкова глазур на паску, з маршмелоу та шоколадна: рецепти та ідеї (3 варіанти)
- Сирна паска до Великодня: прості рецепти творожної паски у духовці та без випікання
- Як зробити жовто-блакитні крашанки натуральними барвниками до Великодня (поради Гліба Репіча)
- Щоб не потріскались: як правильно варити яйця на Великдень