Коронавірус: скільки ліжок вже зайнято в лікарнях, яка ситуація з киснем, як насправді хворіють діти (коментує лікар-інфекціоніст)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Коронавірус в Україні: наскільки готові лікарні та чи хворіють зараз діти?
pixabay.com/Tumisu

Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні погіршується. Наскільки заповнені лікарні та як переносять хворобу діти? Розповідає лікар.

Поділитися:

Україна вже увійшла до жовтої карантинної зони через значне зростання захворюваності на коронавірус. Наскільки українські лікарні готові до нової хвилі COVID-19 та як зараз хворіють діти? У студії «Сніданку з 1+1» розповів лікар-інфекціоніст Євген Дубровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фальшиві ковідні сертифікати: чи можна через них потрапити за грати (розповідає експерт з Кіберполіції)

Лікар розповідає:

Поки ситуація з коронавірусом не схожа на ту, яка була восени минулого року. На мою думку, саме минулого року ми пережили найгірші часи. Тому що тоді, наприклад, у Києві працювало 8-9 ковідних лікарень, а зараз же у столиці працює 2 лікарні цього профілю і йде мова про приєднання до них ще однієї лікарні. Дійсно, хворих, порівняно з літом, стало більше, ліжка заповнені, але ліжка у 2-3 лікарнях, а не у 8-9, як було минулого року у цю пору.

Щодо ситуації з киснем у лікарнях, інфекціоніст говорить – у київських лікарнях у коронавірусних відділеннях майже до 100% ліжок вже підведений кисень. Влітку було проведено дуже багато робіт по проведенню кисню у ковідні відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезонні вірусні захворювання у дітей: як розпізнати коронавірус, коли варто залишити дитину вдома та як лікувати ГРВІ (розповідає педіатр)

Дивіться відео про нові симптоми коронавірусу штаму «Дельта»:

Що ж стосується ситуації з поширенням коронавірусу серед дітей, дійсно, вони почали більше хворіти через високу заразність штаму Дельта, який зараз є привалюючим. Але, за словами лікаря, все ж у переважній більшості діти на COVID-19 хворіють легко, оскільки у них від природи дуже сильний противірусний імунітет. Звісно, якщо мова не йде про дітей з групи ризику: з наявними хронічними хворобами та ослабленим імунітетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому на коронавірус хворіє все більше дітей та інші свіжі новини про COVID-19: вакцинація, ковідні сертифікати, карантинні обмеження (розповідає експертка ЮНІСЕФ)

Дивіться, чому коронавірус вражає дітей – розповідає інфекціоніст Євгенія Менжуліна:

Новини по темі