Нововведення для українців в грудні: підвищення прожиткового мінімуму, пенсій, аліментів, зарплат освітян та нові послуги в Дії

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У грудні 2021 року на українців чекає низка важливих нововведень.

Поділитися:

З 1 грудня на українців чекає чимало нововведень. Про це йдеться у "Сніданку з 1+1". 1 грудня зростає прожитковий мінімум. Сума збільшиться на 100 гривень і становитиме 2393 грн.

прожитковий мінімум фото

Через збільшення прожиткового мінімуму зміни очікують і на пенсіонерів: мінімальна пенсія зросте на 80 гривень і становитиме майже дві тисячі гривень – 1934 грн.

пенсія фото

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії на опалювальний сезон 2021-2022: як подати, хто не отримає, соціальні нормативи у «червоних» зонах (коментар експерта)

Збільшення прожиткового мінімуму тягне за собою і збільшення аліментів – мінімальний гарантований рівень аліментів для дітей віком до 6 років становитиме 1050 грн, а для дітей 6-18 років – 1300 грн.

аліменти фото

Зміни чекають і на освітян, у них також підвищиться заробітна плата. На сайті МОН повідомляється, що заробітна плата директорів шкіл становитиме 17057 грн, молодий вчитель без категорій та стажу роботи буде отримувати 9768 грн, зарплата вчителів 2 та 3 категорії становитиме понад 12 тисяч грн. Це вже друге підвищення цього року. Перше відбулося 1 січня, тоді зарплати збільшилися на 20%.

На порталі Дія у тестовому режимі запрацювала послуга зміни місця проживання онлайн майже для усієї України, вона має набагато скоротити увесь бюрократичний процессс і усе має працювати без паперів в електронному режимі.

Які проблеми є в українських дитсадках, дивіться сюжет:

Новини по темі