Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко збирає кошти на ЗСУ та допомагає волонтерам: включення у «Сніданку з 1+1»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко розповів у «Сніданку з 1+1» про свою волонтерську діяльність та особисті пожертви на армію (відео)
Instagram/aleksandr.abramenko

Олександр Абраменко у свій день народження поспілкувався зі "Сніданком з 1+1" та розповів про допомогу армії.

Поділитися:

Чемпіон Олімпіади-2018 та срібний призер Олімпіади-2022 фристайліст Олександр Абраменко поспілкувався сьогодні зі "Сніданком з 1+1": спортсмен розповів про волонтерство, допомогу армії, про батьків у Миколаєві, а також прийняв привітання з днем народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У якісь моменти я думаю, що вже ніколи не буду щасливою", — Ольга Харлан про напад росії на Україну в інтерв'ю ЖВЛ

Сьогодні олімпійському чемпіону Олександру Абраменку виповнилося 34 роки. На запитання ведучих щодо планів на сьогоднішній день Олександр відповів:

"Проведу день зі своєю сім'єю. Хотів би, щоб і батьки були поруч, але, на жаль, вони залишаються в Миколаєві".

Через батьків та інших родичів, які знаходяться у Миколаєві та на Харківщині, Олександр дуже переживає. Адже російські війська регулярно обстрілюють і Миколаївщину, і Харківщину, як і безліч інших регіонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Салтівку зносять з лиця землі", — Дмитро Комаров показав моторошне відео руйнувань у Харкові

Так сталося, що війна прийшла в Україну через тиждень після того, як Олександр Абраменко завоював єдину в скарбничці української збірної медаль на Олімпіаді-2022 в Пекіні: "срібло" у лижній акробатиці. З початком війни спортсмен написав у себе в Instagram:

"Моя рідна Україна, моя Миколаївщина, Київ. Вірю, що не зламаємось. Нещодавно я відстоював спортивну честь України на Олімпіаді, а зараз наші воїни героїчно відстоюють нашу свободу. Всіма думками з кожним захисником. Молюся за співвітчизників і за Україну🙏. Слава Україні!!! Героям Слава!!!"

Наразі Олександр Абраменко займається волонтерством та збором коштів на потреби ЗСУ та постраждалих від війни, доставляє гуманітарну допомогу. Зробив на користь армії Олександр і особисту пожертву. Про це у "Сніданку з 1+1" він розповідає:

"За срібну медаль на Олімпіаді я отримав від ЗСУ грошову нагороду. Я знав, що вони хочуть привітати мене з моїм виступом. Я вже тоді знав, що я не можу прийняти від армії ці гроші, тому що в такий період це було би дуже неправильно. Тож половину з отриманої винагороди я відправив у київський благодійний фонд, який займається допомогою всім постраждалим від війни та ЗСУ. Іншу половину я залишив на наш волонтерський фонд, і ці кошти вже пішли на доставку гуманітарної допомоги: на вантажівку, пальне та інші подібні витрати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золота медаль повернулася до паралімпійця і зробила добро! Соломія Вітвіцька та паралімпійський чемпіон Сергій Ємельянов передали захисну амуніцію для ЗСУ на Схід

Олександр Абраменко продовжує вірити у нашу перемогу. У своєму Instagram він написав:

"Ми не опускаємо руки та як і раніше доводимо всьому світові, хто такі УКРАЇНЦІ і що таке УКРАЇНА!"

Дивіться, як олімпійський чемпіон Олександр Абраменко допомагає ЗСУ та волонтерам:

Новини по темі