Омікрон: карантинні правила 2021. Для приїжджих з яких країн в Україні вводять нові обмеження та куди МЗС радить поки що не їхати (дізнався «Сніданок з 1+1»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Новий штам коронавірусу OMICRON поширюється світом. В Україні вводять нові карантинні обмеження для приїжджих з певного переліку країн світу.

Поділитися:

В Україні покращується динаміка захворюваності на COVID-19. Натомість у світі шириться новий, найбільш заразний на сьогодні штам коронавірус – Омікрон. Близько тижня тому його вперше виявили у ПАР, а тепер його випадки вже зафіксували і в низці інших держав, серед яких Ботсвана, Гонконг, Ізраїль, Бельгія, Німеччина, Італія, Велика Британія, Австралія. В Україні поки немає підтверджених випадків Омікрону. Про те, які нові карантинні обмеження вводять в нашій країні через OMICRON, дізнавалися у «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий штам коронавірусу OMICRON: звідки походить, які головні симптоми, чому так називається

Отже, з 30 листопада приїжджі до України, які відвідали наступні країни, повинні будуть пройти 14-денну самоізоляцію:

Омікрон

У МЗС радять громадянам України поки що утриматися від поїздок до цих країн.

Чому новий штам коронавірусу такий небезпечний та які симптоми Омікрону?

У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомляють, що штам Омікрон має велику кількість мутацій і більшу заразність ніж всі інші штами коронавірусу, виявлені до нього. Також експерти наголошують, що цей штам може бути таким же небезпечним для людини, як, наприклад, вірус Ебола. Більше про це дивіться у відео:

Симптоми OMICRON відрізняються від типового коронавірусу: у хворих не пропадає смак та нюх, хворіють переважно молоді люди, а головні симптоми – це пришвидшений пульс, сильна втома та дуже висока температура тіла.

Штам Омікрон так назвали за літерою грецького алфавіту Ο, ο (грецьке όμικρον). Ще на початку пандемії COVID-19 у ВООЗ вирішили називати нові штами коронавірусу грецькими літерами, щоб уникнути ототожнення вірусу з певним регіоном, країною чи національністю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проводити рутинну вакцинацію дітей і дорослих під час пандемії COVID-19 (коментує медична експертка UNICEF Катерина Булавінова)

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. 

Новини по темі