«Тепер для цього навіть паспорт не треба», – Ірина Верещук про спрощення процедури отримання довідки переселенця та грошової допомоги

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Отримати довідку ВПО та грошову допомогу переселенцям тепер можна без паспорта – рішення Уряду у «Сніданку з 1+1» прокоментувала Ірина Верещук
unsplash/roman-synkevych

Відтепер для отримання довідки ВПО та соціальних виплат не потрібен паспорт.

Поділитися:

З 1 липня для оформлення довідки ВПО та грошової допомоги переселенцям не потрібен паспорт. Про це, з посиланням на рішення Уряду, у "Сніданку з 1+1" розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошова допомога від Естонської ради у справах біженців: хто з українців може отримати, куди звертатися (інструкція)

1 липня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, відповідно до якої стати на облік внутрішньо переміщених осіб та почати отримувати виплати можна без паспорта. Про це повідомляється на сайті Уряду. Також про дане спрощення розповіла у "Сніданку з 1+1" і Ірина Верещук. Про те, як можна отримати довідку ВПО в Україні вона сказала:

"Треба подати заяву і все. Тепер для цього навіть паспорт не треба: подати або через "Дію", або через ЦНАП".

Дане спрощення вводиться з урахуванням того, що через війну документи часто губляться, і паспорт не є винятком. Тож замість нього для оформлення довідки ВПО і в подальшому грошової допомоги можна використати документи з додатку «Дія», зокрема єДокумент, або довідку про те, що особа звернулася за оформленням паспорта до Державної міграційної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародна грошова допомога для ВПО: які програми доступні для українців

Якщо у вас виникають будь-які питання щодо оформлення довідки ВПО або виплат для переселенців, Ірина Верещук просить звертатися на гарячу лінію за номером 1548.

Детальніше про соціальні виплати та питання, пов'язані з окупованими та декуопованими територіями, дивіться у відео:

Новини по темі