«В окупованих містах іде боротьба за наші душі», – у «Сніданку. Онлайн» про життя в Мелітополі розповіла Тетяна Кумок

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
В "Сніданку. Онлайн" жінка з окупованого Мелітополя розповіла про стан справ у місті

Як живуть люди в окупованих містах? Читайте історію Тетяни Кумок з Мелітополя.

Поділитися:

У "Сніданку. Онлайн" люди з окупованих міст та найбільш гарячих точок України розповідають власні історії життя під час війни. На зв'язок зі студією вийшла Тетяна Кумок, яка розповіла, як Мелітополь живе в умовах окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Окупанти прикрилися нами, як живим щитом", - редакторка "Сніданку з 1+1" розповіла про події в Немішаєве (під Києвом)

Тетяна привіталася з ведучими "Сніданку. Онлайн":

"Доброго дня! Ми з України!"

Після цього жінка зазначила:

"Якщо в інших містах України російська армія намагається знищити українців фізично, то в окупованих містах іде боротьба за наші душі. По нас не стріляють, і це добре, але те, що роблять із нашими душами та з нашими людьми, – це по-справжньому страшно. Тому що іноді вбивати можна, не стріляючи. Людей залякують, крадуть. За український прапор ти можеш зникнути і твої рідні не будуть знати, де ти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони могли в будь-який час нас розстріляти", — керівниця ТСН.ua розповідає, як вирвалася з Димера (окупований в перший день війни)

Нагадаємо, Мелітополь було окуповано російськими військами 28 лютого. Спочатку місцеві проводили величезні мітинги на підтримку України, але наразі, під страхом обстрілів, перестали це робити.

Проте, Тетяна Кумок зазначає, що це не значить, що Мелітополь змирився. Просто місту треба підтримати економіку окупованого міста, щоб воно хоч якось функціонувало. Жінка розказує:

"Мітингів уже немає, до міста завезено ОМОН, вулиці патрулюються, у людей перевіряють мобільні телефони, машини, шукають активістів. Але оскільки всі ми тут активісти, то всіх не знайдеш. Ми вирішили намагатися максимально відновити нормальне життя в місті, відкрити все, що можна, хоч якось відновити економіку міста. На сьогодні на ринках міста можна купити практично все, але товари значно подорожчали. Все продається лише за за готівку, дефіцит якої дуже відчувається в місті".

Тетяна Кумок каже, що наразі окупанти не пропускають у місто ні гуманітарну допомогу, ні продукти, ні ліки. Робиться це цілком свідомо: людей спонукають "евакуюватися" до Криму. Про це жінка розповідає:

"Жоден з моїх знайомих у Крим поки що не поїхав. До речі, у Криму продукти дорожчі навіть ніж сьогодні на ринках Мелітополя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Сніданку з 1+1» колишня кореспондентка ТСН Юлія Панкова розповіла свою історію втечі з окупованого Гостомеля

Насамкінець Тетяна Кумок каже, що ні вона, ні всі її знайомі мелітопольці не втрачають оптимізму, але дуже хочуть, щоб наші ЗСУ визволили міісто від окупантів. Жінка закликає:

"Мелітополь – це Україна! Будь ласка, скоріше прийдіть і спасіть нас".

Сюжети та коментарі експертів на найактуальніші теми сьогодення, а також включення відомих людей дивіться щодня з 10:00 до 13:00 у "Сніданку.Онлайн": на Ютуб-каналі програми та на телеканалі ТЕТ на ТБ.

Новини по темі