У "Сніданку з 1+1" дієтологиня Наталя Самойленко розповіла ведучій Нелі Шовкопляс про те, як правильно перейти на зимове харчування

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Основні правила зимового харчування

У "Сніданку з 1+1" ведуча Неля Шовкопляс розібралася, які продукти потрібні організму взимку.

Поділитися:

З настанням холодів ми змінюємо не лише гардероб, а й раціон. Чому восени все більше хочемо чогось жирного та теплого, а від перекусів вночі важче втриматися? Ведуча У "Сніданку з 1+1"який виходить щодня з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube, Неля Шовкопляс поспілкувалася з дієтологинею Наталею Самойленко на тему зимового харчування.

poll_content_943

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як економити електроенергію: 5 порад від директора центру досліджень енергетики Олександра Харченка

Чому харчові вподобання змінюються з приходом холодів

"Щоб ми зігрілися, організм змінює харчову поведінку і починає просити щось енергетичне, тепленьке, калорійне. Треба дослухатись до цих сигналів" — пояснює експертка.

Зі зниженням температури наше тіло потребує більше енергії задля стабілізації терморежиму. Тому нам потрібні більш калорійні продукти, найкраще — ті, що містять повільні вуглеводи та жири. Менший світловий день також впливає на біоритми, наша рутина змінюється, а тому їсти хочемо більше. Попередні два фактори впливають на авітаміноз, через що людині самій варто відновлювати баланс поживних речовин в організмі.

Правила переходу з літнього на зимовий режим харчування

  1. Зберігаємо режим підйому.
  2. Більшість їжі вживаємо у світлий період дня.
  3. Вводимо корисні жири: сало, масло, оливкову олію.
  4. Споживаємо повільні вуглеводи: каші, буряк, картоплю.
  5. Їмо локальні та сезонні продукти.

Овочі

Фото: Unsplash.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет восени: перелік основних вітамінів

Осінні продукти, що містять багато клітковини та повільних вуглеводів

► Гарбуз

► Яблука 

► Виноград

► Картопля

► Морква

► Буряк

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі