5 українських національних страв, які смакуватимуть усій сім'ї

5 українських національних страв, які смакуватимуть усій сім'ї — Міжнародний день сім'ї — 1+1
freepik.com

Які страви приготувати на Міжнародний день сім'ї?

Поділитися:

15 травня — Міжнародний день сім'ї — день, що відзначається в системі Організації Об'єднаних Націй. Що цікаво — щороку день сім'ї присвячений певній тематиці. Вашій увазі — декілька українських традиційних національних страв, які сподобаються усім членам вашої сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 українських традиційних солодких смаколиків, про які ви могли не знати

5 українських національних страв, які смакуватимуть усій сім'ї 

Борщ

Борщ, мабуть, найвідоміша українська страва. Він готується з буряка, картоплі, моркви, цибулі та м'яса (або без). Зазвичай, український борщ подається зі сметаною та чорним хлібом. Борщ офіційно визнано українською стравою та внесено до культурної спадщини ЮНЕСКО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ без єдиної краплі води: спеціальна страва для ЗСУ (відео)

українськи борщ 1+1Фото: Pexels

Вареники

Вареники — дуже популярна українська страва. Це пельмені з начинкою, яка може бути з картоплі, грибів, сирів або м'яса. Також дуже популярними в Україні є вареники з вишнями. Вареники зазвичай подаються з сметаною та вершковим маслом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати вареники з вишнями: рецепт від мами ведучого Тімура Мірошниченка (відео)

вареники 1+1Фото: Unsplash

Голубці

Голубці — це страва з м'яса (або грибів) та рису, завернута у капусту. М'ясо змішують з рисом, завертають у капустяні листки та варять у соусі. Це дуже смачно та поживно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісні голубці з картоплею та грибами: рецепт від Валентини Хамайко в "Сніданку з 1+1"

голубці 1+1Фото: Freepik

Деруни

Деруни — це картопляні млинці. Терту картоплю змішують з яйцями та борошном, формують у млинці та смажать їх на сковороді. Деруни зазвичай подаються зі сметаною.

деруни 1+1Фото: Freepik

Українська ковбаса

Ковбаса — це традиційна страва, яку роблять зі свинини, яловичини, курятини та іншого домашнього м'яса. Готується із заздалегідь почищених та помитих свинячих кишок, які заповнюють фаршем або нарізаним шматочками м'ясом із салом у різних співвідношеннях. Приправами для домашньої ковбаси, залежно від рецепта, є мелений чорний перець, часник, гірчиця, кмин та ін.. Після начиняння кінці кишок зв'язують, а потім підварюють та запікають у печі або на пательні.

українська ковбаса 1+1Фото: Freepik

Які страви з пшона готували наші пращури, дивіться:

Новини по темі