Рецепт пікантних мексиканських такос від Валентини ХамайкоУ програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного та вишуканого грецького пирога, який легко можна приготувати власноруч.

Спанакопіта – традиційний грецький солоний пиріг. Зазвичай його готують з тонкого тіста та оригінальною начинкою з яєць та сиру, інколи з додаванням шпинату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М’ясні зрази із сиром та зеленню: рецепт Руслана Сенічкіна

Пропонуємо вам приготувати цю просту, але водночас вишукану страву із сиру та шпинату, якою можна поласувати усією сім'єю.

ГРЕЦЬКИЙ ПИРІГ: Інгредієнти

Яйце – 5 шт.

Сир «Фета» – 300 г.

Сир «Пармезан» – 50  г.

Шпинат – 400 г.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситний пиріг із м’ясною начинкою та сиром від Руслана Сенічкіна

Тісто «Філо» – 400 г.

Рослинна олія – 3 ст. л.

Вершкове масло – 50 г.

Спеції за смаком.

ГРЕЦЬКИЙ ПИРІГ: Приготування

  1. На розігріту пательню додати оливкову олію та трохи вершкового масла.
  2. Листя шпинату помити та вкинути на пательню смажити кілька хвилин.

Листя шпинату потрібно не смажити, а трохи припустити, - зауважує Руслан Сенічкін.

  1. В окрему миску розбити яйця, посипати зверху спеціями. Додати сир «Фета» та «Пармезан». Усе перемішати вінчиком до однорідної консистенції.
  2. Додати у суміш листя шпинату без олії.
  3. Кожен шар тіста змастити олією та викласти у посудину для запікання. Всередину тіста викласти начинку.

Тісто «Філо» можна замінити на листкове, - підказує ведучий.

  1. Краї тіста загорнути всередину та поставити випікатися при температурі 190 градусів впродовж 40-45 хвилин.

Готову страву можна подавати до кефіру чи айрану.

Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін поділився рецептом іспанського омлету з грибами та картоплею.