Рецепт вишуканого пирога з сирною начинкою від Руслана Сенічкіна
Читайте, як приготувати смачний грецький пиріг «Спанакопіта» за рецептами телеведучого.
Рецепт пікантних мексиканських такос від Валентини ХамайкоУ програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного та вишуканого грецького пирога, який легко можна приготувати власноруч.
Спанакопіта – традиційний грецький солоний пиріг. Зазвичай його готують з тонкого тіста та оригінальною начинкою з яєць та сиру, інколи з додаванням шпинату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М’ясні зрази із сиром та зеленню: рецепт Руслана Сенічкіна
Пропонуємо вам приготувати цю просту, але водночас вишукану страву із сиру та шпинату, якою можна поласувати усією сім'єю.
ГРЕЦЬКИЙ ПИРІГ: Інгредієнти
Яйце – 5 шт.
Сир «Фета» – 300 г.
Сир «Пармезан» – 50 г.
Шпинат – 400 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситний пиріг із м’ясною начинкою та сиром від Руслана Сенічкіна
Тісто «Філо» – 400 г.
Рослинна олія – 3 ст. л.
Вершкове масло – 50 г.
Спеції за смаком.
ГРЕЦЬКИЙ ПИРІГ: Приготування
- На розігріту пательню додати оливкову олію та трохи вершкового масла.
- Листя шпинату помити та вкинути на пательню смажити кілька хвилин.
Листя шпинату потрібно не смажити, а трохи припустити, - зауважує Руслан Сенічкін.
- В окрему миску розбити яйця, посипати зверху спеціями. Додати сир «Фета» та «Пармезан». Усе перемішати вінчиком до однорідної консистенції.
- Додати у суміш листя шпинату без олії.
- Кожен шар тіста змастити олією та викласти у посудину для запікання. Всередину тіста викласти начинку.
Тісто «Філо» можна замінити на листкове, - підказує ведучий.
- Краї тіста загорнути всередину та поставити випікатися при температурі 190 градусів впродовж 40-45 хвилин.
Готову страву можна подавати до кефіру чи айрану.
Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін поділився рецептом іспанського омлету з грибами та картоплею.