Як полюбити броколі: 5 рецептів для скептиків
Переконайтеся, що насправді страви із броколі неймовірно смачні
Усім відомо, що броколі - один із найкорисніших продуктів харчування. Броколі містить настільки багато поживних речовин, що її можна назвати полівітаміном. Однак наші дітлахи часто відмовляються посмакувати корисним овочем. Смачні рецепти допоможуть вам приготувати ідеальні старви із броколі, якими буде смакувати уся родина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиріг зі шпинатом та рибою: Рецепт Валентини Хамайко
ЗАПІКАНКА З БРОКОЛІ5 рецептів запашних соусів для запечених овочів
Інгредієнти:
Курка - 400 г
Яйця 2 шт.
Цибуля - 1 шт.
Броколі -250 г
Цвітна капуста - 250 г , 150 г
Твердий сир - 150 г
Скибочки хлібу
Каперси
Спеції за смаком
Приготування:
1. В окремій посудині замочити хліб у вершках. Залишити на 1 хв.
2. Розбити у фарш яйця. Додати спеції, каперси, замочений хліб і перемішати ложкою.
3. Приготувати форму для випікання. Змастити її вершковим маслом та панірувальними сухарями.
4. Варити броколі та цвітну капусту протягом 5 хв.
5. Викласти на форму шар фаршу, потім цвітну капусту та броколі. Посипати страву твердим натертим сиром.
6. Випікати страву при температурі 180 градусів протягом 30 хв.
СУП З БРОКОЛІ3 рецепти для ідеальної романтичної вечері
Інгредієнти:
Броколі - 500 г
Вершки - 200 мл
Вершкове масло - 50 г
Олія - 3 ст. л.
Цибуля-порей - 2 шт.
Картопля - 300 г
Яйце - 2 шт.
Приготування:
1. У каструлі розігріти вершкове масло та декілька крапель оливкової олії. Смажити цибулю-порей протягом 3 хв.
2. Додати до цибулі нарізану великими шматками картоплю та броколі. Смажити 2-3 хв.
3. Долити води і варити страву протягом 5-7 хв.
4. Наповнити формочки для випікання гарячою водою і розбити у них яйця. Запікати яйця у печі при температурі 180 градусів впродовж 3-5 хв.
5. Долити у суп вершків та збити блендером.
6. При подачі супу прикрасити його яйцем пашот.
КЕКС З КАПУСТОЮ БРОКОЛІ10 осінніх рецептів від Руслана Сенічкіна
Інгредієнти:
Вершкове масло - 150 г
Цукор - 2 ст. л.
Яйця - 2 шт.
Борошно - 150 г
Розпушувач - 1/2 ч. л.
Куркума - 1/2 ч. л.
Перець - 0,2 ч. л.
Твердий сир - 40 г
Броколі - 200 г
Приготування:
1. В окрему миску висипати вершкове масло кімнатної температури і цукор. Збити блендером до пухкості.
2. По одному додати яйця.
3. В окрему посудину просіяти борошно та розпушувач. Додати куркуми та перцю. Перемішати.
4. Об'єднати дві суміші. Перемішати до утворення в'язкого тіста.
5. Змастити формочки для кексів вершковим маслом і в кожну покласти 1 ст. л. тіста. Згори покласти броколі.
6. Випікати кекси при температурі 180 градусів впродовж 30 хв.
КОТЛЕТКИ З СИРОМ ТА БРОКОЛІ
Інгредієнти:
Броколі - 350 г
Картопля - 250 г
Цибуля - 1 шт.
Яйце - 1 шт.
Мигдальне борошно - 1,5 ст. л.
Твердий сир - 50 г
Зелень та спеції за смаком
Приготування:
1. Варити броколі 3-4 хв. Дрібно нарізати.
2. Помістити броколі в тарілку, додати зелені, дрібно нарізаної картоплі, ріпчастої цибулі та твердого натертого сиру.
3. Додати у суміш мигдального борошна та розбити яйце. Приправити фарш спеціями. Перемішати.
4. Приготувати деко для запікання. Застелити його пергаментним папером.
5. Зробити із фаршу маленькі кульки і помістити їх на деко.
6. Запікати страву при температурі 200 градусів протягом 30 хв.
ТАРТ ІЗ БРОКОЛІ ТА КУРКОЮ5 рецептів супу з гарбуза на будь-який смак
Інгредієнти:
Сир - 100 г
Яйце - 3 шт.
Філе - 250 г
Броколі - 300 г
Болгарський перець - 2 штю
Сметана 100 мл
Спеції за смаком
Приготування:
1. Борошно, сіль, розпушува і вершки вимішати і загорнути у харчому плівку. Залишити тісто у холодильнику на пів години.
2. Розкачати тісто та викласти у форму для випікання.
3. В окрему посудину розбити яйця, додати сметани та спецій. Збити.
4. Варену броколі та порізану курятину висипати на тісто у деко. Додати нарізаного болгарського перцю та натертого твердого сиру.
5. Залити страву соусом.
6. Випікати страву при температурі 190 градусів протягом 45 хв.
Броколі вирощується у всіх куточках світу і вважається дієтичним продуктом харчування, а у відвареному вигляді броколі броколі має ще меншу калорійність. Броколі містить більшу кількість калію, ніж молоко та більше вітаміну С, аніж цитрусові.
Вживання броколі у їжу призводить до виведення зайвої кількості води, солі, холестирину та очищує організм від токсичних речовин. Крім того, броколі корисно вживати у сирому вигляді в салаті, варити або готувати на пару. При заморозці броколі не втрачає своїх корисних властивостей.
Особливо корисно вживати броколі у їжу вагітним жінкамі тим, хто намагається зачати дитину. Особливих обмежень до харчування броколі не існує. Її можна їсти навіть малюкам віком від 7 місяців.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситний пиріг із м’ясною начинкою та сиром від Руслана Сенічкіна