Як правильно починати ранок: 5 звичок на кожен день

Прості правила, що заряджатимуть на весь день.

Поділитися:

Ранок мотивує нас на успіх та енергійність протягом дня. Ось чому так важливо правильно себе налаштувати і насолоджуватися кожною хвилиною життя. Інколи ранок нам здається кошмаром: знову нав’язливі звуки будильнику, недосипання, відсутність апетиту та поспіх. Аби кожен початок дня був позитивним, ми підготували добірку з 5-ти корисних звичок, які заряджатимуть на весь день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил, як швидко прокидатися зранку

СКЛЯНКА ВОДИ З ЛИМОНОМ 

Більшість людей звикли починати свій ранок з кави. Експерт зі здорового харчування Лора Філіппова стверджує, коли кава потрапляє у порожній шлунок, там виділяється багато соляної кислоти. Її завдання – перетравлення їжі. Грубо кажучи, ця кислота замість їжі починає перетравлювати стінки вашого шлунку. 

Дуже корисна зранку склянка води. Чим тепліша ця вода, тим краще, адже температура наших внутрішніх органів вища за температуру тіла. Протягом ночі вона підвищується. Холодна вода, потрапляючи в тепле середовище тіла, спазмує внутрішні органи. Тепла ж вода "обмиває" нас зсередини і швидко всмоктується у тонкому кишківнику, - зауважує експерт. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава vs вода: З чого починати ранок

РАНКОВА ЗАРЯДКА 

Мінімальний комплекс вправ від фітнес-тренера Ксенії Литвинової допоможе вам отримати заряд енергії та гарного настрою на весь день. Ці фізичні навантаження не потребують багато часу (приблизно 5 хв.) та великого напруження, але триматимуть ваше тіло в тонусі та красивій формі.

Ще один дієвий спосіб починати свій ранок активно - біг. Визначте ціль, якої вам допоможе досягти саме біг, оберіть свій тип і регулярно тренуйтесь. Любителькою цього виду спорту є ведуча ТСН Марічка Падалко: 

Навіть у ті моменти, коли не хочеться бігати, я думаю про відчуття, які будуть після. Я бігаю, щоб підтримувати гарну фізичну форму. Мені дуже важко тримати стабільну вагу, я схильна її набирати. Потрібно докладати чимало зусиль, і це нагадує другу, а інколи й першу роботу - тримати себе у формі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 секретів краси від Марічки Падалко

ПЛАНКА 

Якщо у вас вранці немає часу на біг та не вистачає сил на зарядку, існують інші способи тримати фігуру в формі. Все більш популярною стає планка. Експерти зауважують, що вправа допоможе зміцнити всі м’язи тіла і сприятиме схудненню. Планка підвищує тонус м’язів, збільшує сили та витривалість. На перший погляд - але тільки на перший - вона здається досить простою, не потребує великих затрат часу та багато місця. Як правильно виконувати цю вправу - показала фітнес-тренер Ксенія Литвинова. 

ОЧИЩЕННЯ ШКІРИ 

Тональний крем, пудра, рум’яна, олівець, помада, блиск…Ми щодня наносимо багато косметики. Аби ваша шкіра залишалася сяючою, здоровою та молодою, її потрібно ретельно очищувати. Косметолог Ірина Медвєдєва та ведуча Сніданку. Вихідний Валентина Хамайко радять вмивати шкіру вранці водою кімнатної температури, обирати засіб для очищення відповідно до типу шкіри та час від часу користуватися домашньою косметикою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 способів, як використовувати полуницю в догляді за собою

КОРИСНИЙ СНІДАНОК 

Сніданок - найважливіша частина прийому їжі. Саме під час сніданку організм людини насичується необхідними вітамінами, енергією та гарним настроєм на весь день. 

Вранці наш метаболізм на 30% швидший, аніж ввечері. Тому люди, які їдять поживний сніданок та легку вечерю, худнуть у два рази легше, - каже дієтолог. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний сніданок: 5 продуктів, які дають енергію зранку