Багатоженство в Пакистані та унікальна сім'я з 53 дітьми: чим здивує Дмитро Комаров в новому випуску «Світу навиворіт»

Світ навиворіт. Україна
Багатоженство в Пакистані та унікальна сім'я з 53 дітьми: чим здивує Дмитро Комаров в новому випуску «Світу навиворіт»

9 жовтня о 18:30 на телеканалі 1+1 відбудеться прем'єра нового епізоду «Світу навиворіт», у якому головний мандрівник країни Дмитро Комаров дізнається, яке це - мати трьох дружин і побуває в родині, де 53 дитини.

Поділитися:

Команда проєкту відправиться в провінцію Пенджаб, щоб познайомитися з місцевим «султаном», який, як у відомій пісні, має трьох дружин. Героєм випуску стане пакистанець Аднан, у якого за європейськими мірками досить незвичайне життя. У свої 22 роки він живе під одним дахом одразу з трьома дружинами і виховує чотирьох дітей. Дмитро Комаров отримав унікальний шанс провести цілий день з Аднаном і його подружжям і з перших вуст дізнатися про побут і стосунки в мусульманських сім'ях. Такі інтерв'ю — велика рідкість, оскільки за місцевою традицією, жінкам забороняють спілкуватися з іншими чоловіками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Власова про свій виступ в образі Маліфісенти на «Танцях з зірками»: «Я провела 7 годин на гримі»

Телеведучий дізнається, як уживаються під одним дахом одразу кілька дружин, чи ревнують чоловіка, як вони виховують дітей, поділяють домашні обов'язки і чому йдуть на такі шлюби. Також Дмитро Комаров розбереться, наскільки легко для чоловіка мати три дружини, адже за законами Шаріату, ісламського кодексу поведінки, чоловік повинен в рівній мірі забезпечити своїх дружин усім необхідним, в тому числі і житлом.

«Розмірковуючи про закони ісламу, які дозволяють багатоженство, комусь здається, що релігія подбала тільки про інтереси чоловіків, наділивши їх безліччю привілеїв. Але насправді ці закони з'явилися в період, коли чоловіки зловживали багатоженством. Деякі заводили до сотні дружин і в результаті в рівній мірі не могли забезпечити всіх ні турботою, ні фінансово. Тоді релігійні приписи лімітували кількість дружин до чотирьох і були чітко позначені правила для таких сімей», — розповів Дмитро.

Світ навиворіт

Згідно з цими правилами, кожна жінка повинна отримувати однакову кількість уваги і турботи від чоловіка. Своєю чергою завдання дружин — в рівній мірі піклується про родинне вогнище і виховувати дітей. Але попри це, любити всіх дружин однаково Коран не приписує — серцю ж не накажеш. Дмитро Комаров дізнається, чи є місце почуттям в сучасній мусульманській родині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Для мене в пріоритеті сім'я. Бо кар'єра, вона як проститутка: сьогодні тут, завтра там», – співачка TAYANNA про свою філософію життя (відео «ЖВЛ»)

Сімейні традиції Пакистану команда «Світу навиворіт» продовжить вивчати в місті Кветта, де дізнається, що означає «багатодітна сім'я по-пакистански». Якщо у нас так називають сім'ї, де по три дитини, то в цій країні зовсім інші мірки.

Світ навиворіт

Дмитро Комаров загляне в гості до лікаря Мухаммеда Аджані, який прославився на всю країну незвичайним рекордом — у нього 53 дитини, а дружини майже весь час вагітні. Багатодітному татові всього 47 років і одружився він вперше 20 років тому. На момент зйомки програми двоє з трьох дружин пакистанця були вагітні. Але на цьому Мухаммед Аджан не збирається зупинятися. Чоловік хоче стати батьком ста дітей, тому планує одружитися вчетверте.

«Мені страшно уявити, яка колосальна відповідальність лежить на цьому чоловікові. У нього 53 дитини, скоро буде 55. І всі ці діти залежать тільки від нього. Мухаммед Аджан каже, що в усьому покладається на Аллаха і вірить, що кому він дає дітей, також дає можливість про них і подбати», — розповів Дмитро Комаров.

Телеведучий познайомиться з великою родиною доктора і дізнається, скільки грошей необхідно для її утримання, адже навіть, щоб пригостити морозивом всіх дітей, потрібен візок солодощів, а щоб нагодувати всіх членом сім'ї, Мухаммед закуповує продукти вантажівками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Танцям з зірками» в Україні 15 років! Згадуємо переможців усіх сезонів (ВІДЕО)

Цікаво, що в подарунок дітям Дмитро Комаров привіз особливі сувеніри з України. Їх зробила вручну одна з телеглядачок «Світу навиворіт».

Чи правдиві міфи про мусульманські сім'ї, чи є місце коханню в шлюбі, де кілька дружин, і як це  — бути батьком 53 дітей — вже завтра в новій серії «Світу навиворіт» о 18:30 на 1+1.

Новини по темі