Дмитро Комаров розповів, як відбувається підготовка до експедиції в Бразилії

Світ навиворіт. Україна

Ведучий Світу навиворіт поділився подробицями перебування у Бразилії.

Поділитися:

Ведучий популярного тревел-шоу на 1+1 Світ навиворіт Дмитро Комаров нині перебуває у місті Манаус, столиці Амазонії. Саме тут Дмитро та його команда готуються до нової експедиції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-3 українських місць, де варто побувати хоча б раз у житті: Поради Дмитра Комарова

Відстань між Києвом та Манаусом складає 10324 км та мінус 7 годин. 

«Ми отримуємо дозвіл поліції, частково в армії для деяких регіонів, а також у місцевій державній організації, яка відповідає за племена. А тут найбільша кількість диких племен, багато з яких не контактні, тобто вони ніколи не виходили на зв’язок з людьми. Зараз ми займаємося адміністративною роботою», - стверджує Дмитро. 

Наступна зупинка групи Дмитра - на кордоні Колумбії та Венесуели, де вони почнуть перші зйомки у племенах.

Ми літатимемо на літаках над племенами, ми шукатимемо спраавді неконтактні племена, спробуємо стати першими людьми, які вийдуть на контакт. Я не можу гарантувати результат, але у нас вже дуже великий план, і ми намагатимемося зробити неможливе, - поділився мандрівник. 

Дмитро Комаров також додав, що поки що не потрапляв в екстремальні ситуації, проте зауважив, що Бразилії досить небезпечна країна: 

«Зараз ми перебуваємо у центрі Манауса, і все одно трохи далі стоять наш водій і гід. Вони стежать за нами, бо тут існує розповсюджена історія. До прикладу, буквально тиждень тому турист з Європи прогулювався у цьому місті, до нього підійшли з двох боків, вдарили ножами і забрали планшет». 

Зірковий мандрівник додав, що не знає, скільки часу буде проходити експедиція Світу навиворіт:

Не можу передбачити цього, бо ми не можемо спрогнозувати нічого. Ми плануємо пробути півтора, два місяця в Амазонії, а потім пересуватися вже до цивілізованої Бразилії і робити репортаж звідти. 

Крім того, Дмитро розповів, яка небезпека може чекати на команду під час експедиції.

«Передусім це дика природа. От зараз ми не можемо потрапити до одного племені, бо там траур – вождя з’їв ягуар. У нас була вже домовленість поїхати до цього племені, але через те, що ягуар напав і вбив їхнього вождя, ми не можемо туди потрапити. Тут також є багато проблем. Приміром, племена протестують проти того, щоб вирубувалися ліси, протестують, щоб цими лісами проходив наркотрафік. З Болівії, з Колумбії везуть наркотики. Багато цікавих тем. Якщо говорити, що українці знають про Бразилію? Це передусім карнавал у Ріо-де-Жанейро. Ми спеціально на нього не поїхали і покажемо вам зовсім інший карнавал, який ми вже встигли відзняти тут, у Амазонії. Він за своїми масштабами, можливо, навіть перевершує карнавал у Ріо-де-Жанейро. А те, які там фігури, розміром з 9-поверхові будинки, своїми руками роблять мешканці племен, - це приголомшує уяву!»

Ведучий додав, що під час експедиції його супроводжуватимуть гіди і представники державних організацій.

Завжди йдуть озброєні люди попереду групи і позаду на той випадок, якщо з'являються ягуари. Це найбільша небезпека. Тому без зброї у серйозні експедиції джунглями не ходять. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найцікавіших закордонних подорожей Дмитра Комарова

Новини по темі