Ювілей у небі: на честь свого 35-річчя Дмитро Комаров покатав Катю Осадчу в літаку над Києвом

Світське життя

Дізнайтеся, про що мріє телеведучий у свій ювілей

Поділитися:

Дмитре, вітаю з днем народження! Цей торт справжнього мандрівника для тебе: тут і біометричний паспорт, і логотип твоєї програми, і країни, де ти був, і куди плануєш поїхати.

- Дякую! Тут Японія, Індія, Гонконг, Болівія. О Бразилія навіть є, куди плануємо поїхати.

Ну і ігристе для гарного настрою.

- Супер, мені це дуже знадобиться в день народження.

Дмитре, у твій день народження ми зустрілися на аеродромі. Куди ж ми летимо?

- Сьогодні я покажу тобі Київ з висоти пташиного польоту. Ми будемо пролітати вздовж Дніпра, і ти подивишся на Лавру, на центр Києва. Якщо завчасно запросити дозвіл на такий політ, то літати над руслом Дніпра дозволено.

Чи є мрія літати власним літаком в інші країни?

- Звичайно, є! Це навіть є у планах! Я дуже довго мріяв про те, як я хочу пілотувати літак або про те, як я за штурвалом літака, наприклад, у Болівії кажу глядачам: «Дорогі друзі, зараз ви дивитеся «Світ навиворіт». Та мріям властиво здійснюватися, тому треба не боятися мріяти! Вже більше двох років я часто проводжу вихідні та свята у цих місцях. Завдяки друзям з авіаційної сфери я навіть не витрачаю на це реальну вартість, я просто приїжджаю до них із шашликом та з шампанським.

Яка твоя мета – отримати ліцензію? Наскільки це дорого та важко?

- Є різні категорії ліцензій. Ту, яку буду отримувати я, називається PPL. Це приватний пілот. Це права на управління легкомоторним літаком для того, щоб перевозити своїх друзів максимум у чотирьохмісному легкомоторному літаку.

Ти хочеш купити собі такий літак?

- Насправді, такий літак, який стоїть поряд з нами, можна найти б/у в гарному стані за тридцять тисяч доларів. По суті, це вартість позашляховика. А більш скромний двомісний  можна знайти і за двадцять тисяч доларів.

Дмитре, а який у тебе був найекстремальніший день народження?

- Виходить так, що свої день народження я зустрічаю в експедиціях. Минулий день народження пройшов в мене у Японії біля атомної станції «Фукусіма». Тобто, я  зустрічав його в екстремальному місці, де радіаційні норми були дуже високими. Зустрічав також у джунглях, у горах. Частіше я зустрічаю дні народження в екстремальних обставинах і далеко від дому, аніж тут.

Що замовляєш собі, можливо щось пов’язане з авіацією?

- Колись мені подарували на день народження шкіряну шапку пілота. Часто дарували самі польоти: сертифікати на польоти на гвинтокрилі або на літаку. 

Час перевірити твої навички.

- Так. В мене були такі кумедні ситуації, коли ми полетіли з другом, а в нас зламався навігатор, і нас знесло вітром. Мене перший пілот запитує: «Діма, ти не знаєш, це Біла Церква чи Київ?». Я кажу: «Ти мене запитуєш?». А він: «Добре, що ти змусив мене заправити пальне. Добре, зараз політаємо пошукаємо!». Політали, подивилися, знайшли Білу Церкву і повернулися.

Ну що, полетіли?

- В Канаді такі гвинтокрили використовують домогосподарки, аби літати до супермаркету.

Дімо, а чому тобі було найважче вчитися?

- Коли була моя перша посадка. Я був весь мокрий та дрижав від страху. Мені так і не дали при першій посадці посади літак. «Підхопили» його біля землі, і сказали: «Ми не дамо тобі розбити літак!».

А які найкрасивіші місця ти бачив з висоти пташиного польоту?

- Напевно, все пов’язане з горами. Це все в Непалі: Аннапурна, базовий табір Евересту. На висоті десь тридцяти метрів ми пролітали над усіма тріщинами цих гір. Я дуже хочу політати навколо Говерли і навколо усього Чорногорського хребта.

Дякую за політ, це було феєрично! І посадка була м’якою. Скажи, про що мрієш зараз? Можливо, відвідати якусь країну або пролетіти над нею?

- Країна мрії – Україна! А зняти у програму я встигну усі країни.

Все ж таки в планах осісти в Україні та завести родину?

- Збудувати собі якийсь дерев’яний зруб у лісі. Крім екстриму хочеться ще й спокою, і хочеться ще це поєднувати. Поки ж – один екстрим.

А серце вільне?

- Поки вільне.

Я тебе ще раз вітаю з ювілеєм і бажаю у твої тридцять п’ять здійснення усіх мрій, ну і знайти дівчину!

- Щиро дякую!

Новини по темі