5 корисних продуктів, які варто їсти щодня

Танці з зірками
Корисні продукти, що покращують здоров'я за порадами Маші Єфросиніної
freepik.com

За рекомендаціями учасниці Танців з зірками Маші Єфросиніної.

Поділитися:

Учасниця нового сезону Танців з зірками, популярна українська ведуча Маша Єфросиніна дотримується здорового способу життя і правильного харчування. Зірка назвала 5 головних продуктів харчування, які є у її раціоні щодня. Доповніть свій раціони цими продуктами і залишайтеся здоровими!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: 5 причин, чому треба їсти інжир

ФРУКТИ

Є велике різноманіття фруктів, і варто розвіяти міф про те, що їх вживання не може нашкодити. У фруктах міститься фруктоза, і у великих кількостях вона може нашкодити ще більше, ніж цукор. 

«Фрукти потрібно їсти до обіду, тому що наші вуглеводні обміни дуже активні. Я їм фрукти на сніданок, роблю фруктові салати і ні в чому себе не обмежую», - стверджує Маша. 

ОВОЧІ 

У харчуванні овочі розділяють на сирі та ті, що зазнали обробки (смажені, варені, тушені, печені тощо). Сирі овочі радять споживати вдень або на сніданок, а вже ввечері вони повинні бути оброблені. Овочі допомагають перетравити навіть найважчу їжу, особливо це стосується зеленого салату.

Овочі повинні складати 70% вашого раціону, - зауважує ведуча. 

Маша Єфросиніна також радить робити із овочів смачні супи пюре, однак без вершків або сметани. Такий легкий перекус позитивно вплине на ваш організм. 

МИГДАЛЬ 

Мигдаль містить велику кількість поживних речовин - білків, жирів, магнію, який навіть допомагає боротися з депресією. Він добре впливає на наш метаболізм і на жіночий організм в цілому. 

Споживайте на день стільки мигдалю, скільки поміститься у вашу долоню окремо від головних прийомів їжі, - радить Маша. 

ЗЛАКОВІ 

Нині від злакових помилково відмовляється багато людей, оскільки вважають, що глютен, який міститься у них, негативно впливає на організм. Однак якщо у вас немає несприйняття організмом глютену, відмовлятись від нього не варто, адже ви позбавляєте себе клітковини та необхідних мікроорганізмів. 

«Я споживаю продукти з цільних злаків, де міститься насіння, льон тощо. Особливо корисно також їсти вранці каші, які допомагають очистити організм», - наголошує ведуча. 

БІЛОК

Білок - це джерело для міцності м’язів та кісток, наша енергія, гарний зір, краса волосся та нігтів. Маша Єфросиніна розповіла, що білок складає 30-40% її раціону. Ведуча полюбляє рибу, м’ясо птиці та сири. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як переконати дитину їсти овочі і фрукти: Поради дієтолога

Новини по темі