Корисний майонез: чи можливо це? Як приготувати домашній майонез та скільки його можна їсти? Розповідає дієтологиня Наталія Самойленко

Чи буває корисний майонез? Скільки можна вживати цього продукту, щоб він не шкодив здоров’ю? Розповіла дієтологиня Наталія Самойленко.

Поділитися:

Чи може бути корисним... майонез? Яка безпечна добова норма вживання цього продукту? Про це у шоу «Твій день» розпитали лікарку-дієтологиню Наталію Самойленко. Вона сказала:

«Мабуть, це виглядає як шок-контент з вуст лікаря-дієтолога, але майонез дуже корисний для нашого здоров’я при умові, що він приготований самостійно. В ньому є 2 важливих жирних інгредієнта: жовток і оливкова олія. Такі продукти дають нам багато енергії, корисні жиророзчинні вітаміни, мікроелементи. Цей набір робить майонез корисним для здоров’я в першу чергу судин».

Отже, за словами Наталії Самойленко, корисним може бути лише мойнез, приготований в домашніх умовах. Адже шкідливими для здоров’я є ті компоненти промислово приготованого майонезу, які дозволяють йому довго зберігатися на полицях магазинів. Також має значення дозування: 3 чайні ложки – це буде добова норма вживання майонезу, щоб отримати все необхідне і не нашкодити здоров’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи корисні яйця для організму? Скільки яєць і в яку пору доби можна їсти без шкоди для здоров’я? Розповідає дієтологиня Наталія Самойленко

Як приготувати домашній майонез?

Щоб приготувати майонез вдома, необхідні такі продукти:

  • 1 яєчний жовток
  • 1/2 ч. л. гірчиці
  • дрібка цукру
  • дрібка солі
  • 100 мл оливкової олії
  • 1/2 ч. л. лимонного соку

Приготування домашнього майонезу

►Збити разом з гірчицею, сіллю та цукром яєчний жовток.

►Поступово влити до отриманої маси оливкову олію і збити.

►Додати до майонезу лимонний сік і гарно перемішати (тоді його колір стане світлішим).

Дивіться, як Руслан Сенічкін приготував три варіанти майонезу в студії "Сніданку з 1+1":

ФОТО: freepik.com/user3802032