Міфи про контрастний душ: чи правда, що він посилює імунітет до коронавірусу та омолоджує (прокоментував лікар)

Лікар-терапевт розвінчав міфи про контрастний душ: чи посилює він імунітет до коронавірусу та чи омолоджує організм
Pexels/Pixabay

Чи правда, що контрастний душ посилює імунітет до коронавірусу та омолоджує?

Поділитися:

Багато людей практикують загартовування організму, стрибаючи в ополонку. Проте робити це без підготовки категорично не можна. Лікар-терапевт Олексій Казаков у шоу "Твій день" розповів, що краще починати готуватись до стрибання, приймаючи контрастний душ. У чому його користь та чи дійсно він посилює імунітет до коронавірусу та омолоджує?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке флурона та чому вона небезпечна: про поєднання грипу і коронавірусу розповів імунолог Федір Лапій

Лікар розповів, що приймати гарячий душ перед виходом з дому не треба. Якщо ви прийматимете дуже гарячий душ взимку, то цим ви собі розширите пори, а після цього організм на вулиці взимку дуже активно втрачає тепло:

Треба починати з комфортного режиму, на 15-20 секунд, від ніг знизу-вверх. Потім варто переходити на більш прохолодний, також на 15-20 секунд. Поступово збільшуйте тривалість кожного режиму температури води. Тільки наприкінці приймання душу можете почати гратися дуже холодними й гарячими температурами. 

Контрастний душ може замінити каву! Як пояснив Олексій, при прийманні контрастного душу виділяється норадреналін, а він включає захисні сили для організму. Проте є люди, яким категорично заборонено його приймати. Це люди, які мають:

  • онкологічні захворювання
  • серцево-судинні захворювання
  • гіпертонічна хвороба
  • грудне вигодовування
  • вагітність
  • тромбофлебіт
  • цистит
  • анемію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери зможуть купити за "ковідну" тисячу ліки: коли послуга стане доступною

Кажуть, що контрастний душ омолоджує. Лікар-терапевт підтвердив, що це правда: шкіра стає пружною, а дуже багато токсинів виводиться саме через неї. Також існує версія, що контрастний душ посилює імунітет до коронавірусу. Чи правда це? Олексій зазначив:

У нас є імунітет специфічний та не специфічний. Для того, щоб захиститися від ковіду, треба мати специфічні антитіла. Для цього варто або перехворіти, або зробити щеплення! Проте контрастний душ допомагає укріпити організм. На жаль, це не абсолютна панацея. Але я думаю, що якщо приймати контрастний душ, то вірогідність захворіти буде менша, а якщо навіть і захворієте, то можете легше перенести, бо організм буде до цього готовий.

Дивіться сюжет, де лікар розповідав про занурювання в ополонку та контрастний душ: