Пенсіонери зможуть купити за "ковідну" тисячу ліки: коли послуга стане доступною

 Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на ліки: кому та коли стане доступною послуга
Pixabay/Pexels

В рамках програми єПідтримка українці зможуть витратити 1000 гривень на ліки.

Поділитися:

В Україні розширили сфери, в яких можна витратити гроші у рамках програми "єПідтримка". Так, українці віком від 60 років зможуть купити на "ковідну" тисячу ліки: перелік сфер діяльності та кодів категорії продавців доповнений новою сферою — лікарські засоби. Зазначається, що особи від 60 років зможуть придбати на "ковідну" тисячу як рецептурні, так безрецептурні ліки. Головні умови для отримання тисячі за вакцинацію: особі має бути від 60 років та має бути згенерованим «зелений» СOVID-сертифікат у застосунку "Дія".

Доступною послуга стане з 24 січня 2022 року. Крім того, в уряді зазначили, що програма також буде розширена на дітей віком від 12 років. Раніше стало відомо, що українцям віком від 12 до 18 років також виплатять по 1000 гривень за повний курс вакцинації від COVID-19 за програмою "єПідтримка". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ спростило умови щеплення від COVID-19 для дітей від 12 років: що змінилося

Як можна витратити тисячу за вакцинацію

►квитки на потяг або літак усередині країни

►квитки у кіно, театри, музеї, концертні зали, виставкові центри

►абонементи у спортзали, басейни, фітнес-центри

►книги

Нагадаємо, отримати 1000 гривень у рамках програми "єПідтримка" можуть повнолітні українці, які отримали щеплення двома дозами вакцини. З початку запуску програми "єПідтримка" понад 7,2 млн українців подали заявки в "Дії" на отримання 1000 гривень. Українцям вже виплачено близько 7 млрд гривень, із них близько 1,5 млрд гривень українці вже витратили. Нагадаємо, гроші виплачують з 19 грудня 2021 року та  до кінця 2022 року, а витратити її потрібно в продовж 4 місяців. 

На що українці уже витрачають свою COVID-тисячу гривень, дивіться відео:


 

Новини по темі