Про гумор під час війни, поїздки на передову та жарти від дочок розповів Євген Кошовий в інтерв'ю сайту 1+1

Новий Вечірній Квартал
19:00
5 травня
Гумор під час війни, поїздки на передов та жарти від дочок — Євген Кошовий в інтерв'ю сайту 1+1

Художній керівник “Вечірнього Кварталу” Євген Кошовий напередодні прем'єри нових благодійних концертів розповів про гумор під час війни та власні "місця сили".

Поділитися:

13 травня та 20 травня о 19:30 на телеканалі "1+1 Україна" відбудеться прем’єра нових благодійних концертів "Вечірнього Кварталу". Актори "Вечірнього Кварталу" та акторки "Жіночого Кварталу" презентують нові гумористичні мініатюри на актуальні теми та патріотичні музичні номери. Художній керівник “Вечірнього Кварталу” Євген Кошовий у розмові розповів, як змінився гумор під час війни та що йому особисто допомагає "триматись" та активно працювати, наближаючи перемогу.

Вечірній Квартал 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення Тищенка та ревнощі дружини Бориса Джонсона: Євген Кошовий про нові концерти "Вечірнього Кварталу"

Як змінилась ваша робота під час війни та чим принципово відрізняється?

Гумор під час повномасштабного вторгнення став трішки жорсткішим. Навіть не трішки... А ще «Вечірній Квартал» об’єднався з «Жіночим Кварталом» у «Єдиний Квартал» - щоб разом бити ворогів гумором, так само як і вся Україна об’єдналася в боротьбі з агресором. Окрім того, зараз всі наші концерти – благодійні. Ми на них не продаємо квитки, а в зал запрошуємо військових, медиків, волонтерів. Всіх тих, кому ми сьогодні завдячуємо своїм життям. І взагалі тепер наші основні виступи – це виступи для наших захисників. Від початку повномасштабного вторгнення ми вже дали більше 230 концертів для військових. Виступаємо у військових частинах, госпіталях, бомбосховищах, на полігонах… І кожен такий виїзд, кожна зустріч з хлопцями і дівчатами надихає нас, дає нам енергію, дає впевненість у тому, що ми переможемо і мотивує не зупинятися. Більше того, саме військові у перші місяці повномасштабної війни надихнули нас продовжувати роботу, знімати якісь гумористичні проєкти. Бо коли ми до них приїжджали з виступами, вони до нас підходили і просили «робіть щось, знімайте, бо в перервах між боями хочеться щось подивитися, відволіктися, посміятися»... Так ми спочатку почали знімати «БайрактарNews», потім – «Єдиний Квартал», «Бункер», спецвипуски «Ліги Сміху»… І хлопці тепер присилають відео, як вони сидять в окопах чи в бліндажах і дивляться наші проєкти, знімають Тік-токи під наші пісні...  

Як ви визначаєте межі гумору у такій тематиці?

Повинна бути самоцензура, ми не будемо лізти у заборонені теми. Ми висміємо «орків», їхнє недолуге керівництво, жартуємо на злободенні теми...

Євген Кошовий 1+1

Що у такий час може надихати писати жарти?

Це важко, звісно та займає вдвічі більше часу, ніж у мирному житті, до того ж тепер номерів у «Кварталі» більше, бо ми вже разом з дівчатами виступаємо, але автори Студії «Квартал 95» стараються. Звичайно, усі слідкують за телебаченням, телеграм каналами. Але звісно не так, як "орки", коли вони кажуть:

- Ви в Україні бачили нацистів?
- Нє. Але я знаю, що вони там є.
- А звідки знаєте?
- Ну я ж, ваабще-то, телевізар сматрю. 

Треба просто розуміти, що ми абсолютно різні. Треба визнати, що у нас на планеті 140 млн зайвих людей - росіян. От і все. 

Євген Кошовий 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виступ доньок Кошового та Ткача та пародія на Шольца: якими будуть нові концерти "Вечірнього Кварталу"

У "Вечірнього Кварталу" серед інших — блага місія — "лікувати" людей гумором, відволікати. А які у вас є перевірені способи "витягати" себе, коли погано?

Мене "витягують" мої дівчата, мої доньки. Вони приходять зі школи і розповідають про свій день. Наприклад, про те, як під час повітряної тривоги їх всіх спускають в бомбосховище в школі. Я розпитую, що вони там роблять, а Серафима розповідає: "Ми там їмо "легендарний" борщ, і взагалі, у нас там ідеальний підвал". Оце, кажу я, радість... От на цих жартах дитячих і тримаємось. 

Також звісно допомагають триматися поїздки з виступами до хлопців та дівчат на передову, на прифронтові території, у гарячі точки. Це теж, знаєте, трошки додає адреналіну. 

Євген Кошовий з доньками

Чи є у вас своє особливе місце сили, де ви можете "зарядитись" під час війни?

Я думаю, що це і є ці концерти, зустрічі на прифронтових територіях. Коли йдуть обстріли, ти сидиш у таких приміщеннях, про які у мирний час ти взагалі не подумав би, що туди потрапиш, і розмови душевні там. Це додає тобі сили й ти розумієш, з ким ти поруч живеш і завдяки кому ти живий. 

Євген Кошовий 1+1

Євген Кошовий 1+1

Які ще благодійні проєкти ви зараз підтримуєте?

У волонтерську діяльність зараз, я думаю, залучений кожен. Разом з благодійним фондом Help For Ukraine ми в основному збираємо на медичне обладнання. З фондом "Народна коаліція" збираємо на різні потреби для військових, нещодавно передали 10 розвідувальних дронів для ДСНС, зараз чекаємо на 30 машин для військових, а привезли вже 21 авто. А так це і ситуативні збори на "банки"… Так, допомагаємо, як можемо… Поки не настане перемога, будемо займатись, будемо робити все для того, щоб її наблизити.

Дивіться нові благодійні концерти "Вечірнього Кварталу" на телеканалі "1+1 Україна" 13 та 20 травня о 19:30.

Новини по темі