Осінь — пора зігрівальних напоїв. Одним з найпопулярніших у цей період є глінтвейн. У ранковому проєкті "Сніданок з 1+1" розповіли, як приготувати алкогольний та безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах, чим корисний даний напій та кому його вживати не можна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати гарбузовий капучино: рецепт смачного напою від Руслана Сенічкіна (відео)
Як пояснила лікар-дієтолог Наталя Самойленко, глінтвейн дійсно може підняти настрій та зігріти, але так само здатен викликати переохолодження у випадку передозування.
"Спочатку йде розширення судин, але якщо ми маємо передозування, то це розширення триває більше, ніж нам потрібно і вже організм втрачає енергію, втрачає тепло і ми, навпаки, більше замерзаємо".
Якщо ж глінтвейн вживати рідко, то він позитивно впливатиме на стан організму. Напій, приготовлений на натуральному червоному вині, збагачуватиме організм антиоксидантами та поліфенолами, які запобігають завчасному старінню організму.
Також треба пам'ятати, що глінтвейн містить цукор, який підвищує рівень глюкози та інсуліну. Саме тому людям з діабетом, зайвою вагою та серцево-судинними захворюваннями вживати глінтвейн не рекомендовано.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 зігріваючих напоїв, які легко приготувати вдома
Інгредієнти:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі рецепти ароматного глінтвейну, який легко можна приготувати вдома
1. Змішати вино та готовий сироп на основі меду та лаванди. Щоб приготувати сироп, потрібно до меду додати трошки лаванди та, не доводячи до кипіння, проварити.
2. Додати пряності: декілька зерняток кардамону та маленьку щепотку кориці.
3. Готову суміш для глінтвейну довести до кипіння. Потім профільтрувати глінтвейн через сито. Перелити у склянку та додати 2 скибочки апельсину.
Інгредієнти:
1. Змішати яблучний сік з медово-лавандовим сиропом.
2. Додати корицю та коріандр.
3. Готову суміш для безалкогольного глінтвейну довести до кипіння. Профільтрувати через сито та додати скибочки апельсину або яблука за смаком.
Loading...