16 червня – яке сьогодні свято

16 червня – яке сьогодні свято відзначаємо і у кого іменини 16 червня
Pexels/Lisa

Сьогодні, 16 червня, Міжнародний день сімейних грошових переказів та Всесвітній день морських черепах!

Поділитися:

Сьогодні 16 червня відзначаємо такі події:

  • Міжнародний день сімейних грошових переказів
  • Всесвітній день морських черепах
  • Віряни вшановують пам’ять мучеників Лукіліана (Лук’яна), Клавдія, Павла та Павли.

Нагадаємо також, що сьогодні 16 червня розпочинається потужна магнітна буря, яка триватиме три дні, до 18 червня

Міжнародний день сімейних грошових переказів

Політика деяких країн не дозволяє багатьох родинам мати сталий та достатній дохід для проживання в державі. Іноді для виживання хтось із сім’ї вирішує поїхати на заробітки. Саме тому у 2015 році для підтримки та визнання трудящих-мігрантів, за ініціативи Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку вирішили впровадити таке свято, як Міжнародний день сімейних грошових переказів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прощання з Чапкісом: де і коли відбудеться похорон хореографа

Всесвітній день морських черепах

Морська черепаха – давня мешканка наших вод. Вони існували ще за часів динозаврів. Проте слід подумати про те, що зараз ці тваринки знаходяться в небезпеці: на них полюють люди для здобуття м’яса та панцира, вони потрапляють у риболовні сіті, їх яйця знищують, а їх домівку – океан – забруднюють сміттям. Саме тому цей день впровадили під егідою провідної у світі незалежної природоохоронної організації WWF.

Іменини

Сьогодні, 16 червня, День ангела святкують Денис, Дмитро, Павло, Афанасій, Юліан, Михайло та Лук’ян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірки згадують Григорія Чапкіса: Влад Яма теплими словами відгукнувся про маестро

Цього дня святкує свій день народження Соломія Вітвіцька ведуча "ТСН" та "Вражаючі історії ТСН" на телеканалі 1+1. Місія проєкту – показати, що навіть у найскладніших життєвих обставинах завжди є вихід, надихнути українців на віру в світле майбутнє і бути небайдужими один до одного. Соломія Вітвіцька захоплюється подорожами і ділиться найцікавішими маршрутами Україною під хештегом #МандруйзСоломією.

соломія вітвіцька

Записала ексклюзивне інтерв’ю з Ніком Вуйчичем. Від 2014 року активно займається волонтерською діяльністю — кураторка соціального мультимедійного проєкту "Переможці", що розповідає історії ветеранів АТО, які втратили частини тіла, але не втратили сили духу. Лауреатка Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття».  Має семеро похресників.

Цікаві події в цей день в історії:

У 1998 році вперше в прямому ефірі по Інтернету було показано пологи. 40-річна американка з Флориди, яка погодилася на цей експеримент, народила хлопчика на ім'я Шон.

Новини по темі