5 корисних каш, які подарують вам суперсилу

Каші: у чому користь каш
Фото: ben neale / unsplash

Їхню користь важко перебільшити.

Поділитися:

Каші – це проста та корисна їжа, від наявності якої в раціоні залежить ваше здоров’я та краса. Більшість людей обмежуються лише вівсянкою на сніданок, відмовляючи собі в інших, не менш корисних кашах.

Ми дібрали 5 корисних каш, які, за порадами дієтологів, потрібно регулярно вживати, щоб бути красивими та здоровими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні та корисні сніданки з гарбуза: рецепти Лори Філіппової

1. Гречана каша.

Гречка є джерелом якісного рослинного білка, які легко засвоюються організмом та вітамінів групи B. Регулярне вживання гречаної каші зміцнює імунітет та знижує рівень холестерину.

Фото: pixabay.com

2. Кукурудзяна каша

Містить у собі залізо, натрій, фосфор, а також каротин, який дуже корисний для здоров’я очей. Кукурудзяна каша корисна при серцево-судинних захворюваннях. Але якщо ви любитель мамалиги, дієтологи рекомендують не надто захоплюватися цією стравою, адже є ризик набрати зайву вагу.

Фото: jo sonn / unsplash

3. Пшоно

Містить у собі компоненти, які здатні виводити з організму шлаки та токсини. Це незамінна їжа для людей, які хворіють на діабет, панкреатит та атеросклероз.

Фото: alice-pasqual / unsplash

4. Ячна каша

Ячна крупа — це нешліфовані частинки ядра ячменю. Містить багато клітковини, дає тривале відчуття ситості, чудовий “віник” для організму. Рекомендується для схуднення та очищення організму від шлаків. Корисна для печінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надсмачне варення з айви: Швидкий рецепт

Фото: monika grabkowska / unsplash

5. Перлова каша.

Перлова каша – це джерело рослинного білка. Містить багато макро та мікроелементів. За вмістом фосфору ця крупа вдвічі перемагає інші злаки. Цей елемент потрібний для нормальної роботи мозку та обміну речовин.

Фото: pixabay.com

Усі ці каші містять достатню кількість клітковини, що потрібна для хорошого травлення. Лікарі наголошують, що споживання каш корисне для нашої шкіри та волосся. А каша з овочами – ідеальний варіант сніданку.

Про користь каш також розповіла експерт Сніданку з 1+1 Лора Філліпова. Дивіться відео!

Новини по темі