5 рецептів модних сніданків для затишних вихідних
Кулінарні експерименти відомих українських блогерів.
articleContentКухня - особливе місце в кожній оселі. Тут завжди пахне свіжозавареним чаєм й духмяною випічкою... Тут за сніданком збирається уся родина, аби поласувати смачненьким й погомоніти про плани на день. Аби прикрасити ваші осінні вихідні, ми відібрали оригінальні рецепти сніданків від українських блогерів, що заворожують не тільки своїм смаком, а й красою!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів круасанів для сніданку по-французьки
Смачна гранола від Тані Губенко
@tanya.gubenko
Інгредієнти:
1 склянка мигдалю
1 склянка кешью
1 склянка волоських горіхів (можна замінити кедровими)
2 склянки вівсяних пластівців
1 молочна шоколадка (можна покласти 1,5)
0,5 склянки меду
1 столова ложка масла
0,25 склянки кунжуту
Додаткові інгредієнти:
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка солі
1 столова ложка кориці
0,5 склянки соняшникового насіння
сухофрукти
Приготування:
1. Подрібнити горіхи і натерти шоколад.
2. Перемішати суміш і викласти на деко (бажано застелити пергамент).
⠀
3. Випікати 30-40 хвилин при температурі 165 градусів.
4. Важливо перемішувати гранолу кожні 10 хвилин. ⠀
Домашній рататуй від Насті Маркович
Інгредієнти:
цибуля
баклажан
кабачки
болгарський перець (блогерка радить брати червоний і жовтий, щоб були яскравіші кольори)
помідори
часник
петрушка
сіль, перець, прованські трави
Приготування:
1. Нарізати всі овочі скибочками й кубиками.
2. Послідовність викладання на пательню з проміжком 3-4 хв.: спочатку викладати цибулю та часник, потім - баклажан, кабачок, перці, помідори. Наприкінці додати трави.
3. Залишити тушкуватися на маленькому вогні протягом 20-25 хв.
4. Прикрасити готову страву петрушкою.
@anamarkovych
Міні-панкейки від Тані Пренткович
Інгредієнти:
йогурт - 300 г
вівсяне борошно - 1 склянка
молоко - 1/2 склянки
яйця курячі - 2 шт.
розпушувач
підсолоджувач
банан - 1/2 шт.
Інгредієнти для подачі:
мед
банан - 1 шт.
Приготування:
1. З’єднати у мисці йогурт та яйця і злегка збити суміш.
2. В окрему посудину просіяти борошно з розпушувачем та підсолоджувачем (можна ще додати ванільний цукор).
3. З’єднати сухі інгредієнти з рідкими, додати молоко, банан і добре перемішати.
4. Смажити з обох сторін на сухій пательні.
5. Готові млинці полити медом і прикрасити бананом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Дієтичні млинці від Лори Філіппової
@tanyaprentkovych
Страва смакує з чаєм і класною компанією. Їсти у сімейному колі і насолоджуватися! - коментує страву Таня.
Гравлакс від Яни Станішевської
Інгредієнти:
лосось
сіль, перець, цукор - за смаком
хрін
буряк
горілка - 30 мл
Приготування:
1. Замаринувати лосось, додавши до нього сіль, перець та цукор за смаком.
2. Поверх риби викласти хрін та буряк і залити страву 30 мл горілки.
3. Поставити гравлакс під прес на 2 години при кімнатній температурі.
4. Загорнути лосось у харчову плівку і залишити в холодильнику на 48 годин.
5. Подавати страву як брускетти або ж нарізати на тонкі шматочки і подавати як карпачо.
@stanishevska
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 надсмачних рецептів солодощів для гарного настрою
Смузі-боул з бананом й смородиною від Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
банан - 4 шт.
чорна смородина - 300 г
ванільний цукор - 10 г
насіння льону
волоський горіх
1 гілочка м'яти (для прикраси)
Приготування:
1. Звільнити банани від шкірки і порізати великими шматочками.
2. Покласти банани в харчовий поліетиленовий пакет і залишити в морозильній камері на 1 годину.
3. Викласти фрукти в чашу блендера, додати смородину і ванільний цукор.
4. Перемішати суміш до появи однорідного стану (протягом 1-2 хвилин).
5. Розлити суміш по тарілках, прикрасити ягодами і м'ятою.
6. За бажанням додати в смузі насіння льону й горіхи. Смачного!
Ще більше рецептів смачних страв від Євгена Клопотенко дізнавайтесь у його кулінарній рубриці в ефірі Сніданку. Вихідний.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смузі-дієта: як схуднути на 5 кг за тиждень