Без шкоди для фігури: 4 корисні альтернативи цукру

Чим замінити цукор? Корисні варіанти
Unsplash

Порятунок для тих, хто полюбляє ласувати солоденьким.

Поділитися:

Поліпшити здоров'я і стати на крок ближче до своєї ідеальної ваги допоможе банальна відмова від цукру. Для початку — в його чистому вигляді. Адже якщо замінити цукор корисним і смачним аналогом, вдасться знизити калорійність раціону і уникнути стрибків інсуліну в крові.

До речі, саме інсулін покращує проникність клітинних мембран і прискорює транспортування жирів туди, де нам категорично не хотілося б їх бачити. Чим замінити цукор — вибираємо разом.

Мед

Freepik

Про те, що впливає мед на організм вкрай позитивно, зайвий раз говорити не варто. Головне, не скупитися і обирати якісний, нерозбавлений і неперероблений. Натуральний мед має ніжну тягучу консистенцію і навіть намотується на ложку. Незрілий або розбавлений — стікає, а поверхня швидко вирівнюється після падіння краплі.

Стевія

Користь штучних замінників цукру справді сумнівна. Однак екстракт стевії — абсолютно натуральний продукт, що добувають з листя однойменної рослини. Стевія не містять калорій, має нульовий глікемічний індекс, але на смак у кілька разів солодша за цукор. Продається у вигляді порошку, листя, сиропу і таблеток.

Пекмез

Unsplash

Цим хитрим терміном турки називають згущений сироп фруктів, ягід або овочів. Найчастіше пекмез готують з винограду, яблук і плодів ріжкового дерева. Барвників і консервантів він не містить, зате зберігає корисні речовини свіжих фруктів та овочів.

Не лякайтеся високої калорійності пекмезу: за рахунок низького глікемічного індексу вашій фігурі нічого не загрожує. Ложками його, звичайно, їсти не варто, а от додавати до чаю ​​і вівсяної каші — будь ласка.

Кленовий сироп

Перед карамельно-вершковим післясмаком улюблених ласощів канадців встояти важко. Так само непросто знайти його справжню версію на українських прилавках — вироблену з канадського клена. Готуйтеся, що натуральний кленовий сироп обійдеться недешево, але спробувати його варто навіть тим, хто далекий від здорового харчування.

Дивіться відео, як уникнути надмірного споживання цукру: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 популярних продуктів, які не підходять для щоденного вживання

Новини по темі