Як отримувати насолоду від бігу: 5 дієвих порад

Як отримувати насолоду від бігу: 5 дієвих порад | Спорт | 1+1
Фото: Getty Images

Ти з нетерпінням чекатимеш наступної пробіжки!

Поділитися:

Не секрет, що біг – один із найкорисніших видів спорту. Він допомагає скинути зайву вагу, привести тіло в тонус і забезпечує прилив енергії. Та попри низку плюсів, ми все ще лінуємося виходити на пробіжки. Нічого дивного: на уроках фізкультури в школі нас учили бігати на швидкість чи дистанцію, та аж ніяк не для насолоди чи користі.

Ти здивуєшся, та виснажливе тренування може бути менш дієвим, ніж 20-хвилинна пробіжка. А якщо ти ще й кайфуєш у процесі – бінго, подвійна користь! І це не казка: з цими простими порадами ти мріятимеш якомога швидше потрапити на бігову доріжку.

1. Спробуй інтервальний біг

Ти вже знаєш, що інтервальні тренування ефективніше позбавляють зайвих кілограмів. І це не єдина їх перевага. Така техніка допоможе тобі бігати довше, навіть якщо зазвичай сил вистачає лише на один кілометр. Спробуй чергувати біг і ходу через кожні півтори хвилини. Зовсім зупинятися не варто, адже потім організму буде складніше повернутися в ритм. А от під час ходи тіло продовжуватиме тренування, проте в нижчому темпі, – і за цей інтервал ти встигнеш перевести дихання.

Фото: Getty Images

2. Озбройся ґаджетами – нехай вони тебе мотивують

Можна встановити спеціальний додаток на телефон, та ще краще – купити смарт-годинник. Він стане твоїм помічником і мотиватором під час пробіжки на свіжому повітрі, адже допоможе стежити за пульсом, виведе показники часу, темпу, швидкості, дистанції бігу, частоти серцевих скорочень у реальному часі. Став собі цілі, а годинник мотивуватиме тебе їх досягати.

Ще одна зручність – із таким ґаджетом можна не відволікатися на телефон: всю інформацію з нього отримаєш просто поглянувши на зап’ястя.

3. Бігай у зручний для себе час

Не змушуй себе прокидатися на світанку і йти на пробіжку, якщо ранні підйоми даються тобі важко. Насправді користь ранкових пробіжок – це не більше, ніж стереотип: бігати варто тоді, коли твій організм до цього готовий. І не хвилюйся, що не зможеш заснути: після вдалого вечірнього тренування організм сам попросить у тебе відпочинку.

Приємний бонус: після робочого дня пробіжка «витрясе» з тебе стрес і переживання. Повір, ти вийдеш зі спортивної зали новою людиною.

Фото: Unsplash

4. Придбай красиву форму, у якій будеш «цукеркою»

Спортзал – не місце для модних луків? Навпаки! Обери форму, яка підкреслить твій силует, і яскраві зручні кросівки, що тішитимуть око. Якщо тобі приємно дивитись на себе у дзеркало – ти готова до тренування. Обіцяємо: впевненість додасть сил – і ти із задоволенням пробіжиш навіть більше, ніж здавалося можливим.

5. Не нехтуй розминкою

Це надважлива частина тренування. Вона підготує твій організм до навантажень і зменшить стрес. Таким чином ти зможеш бігати довше, а наступного дня кріпатура не нагадає про себе.

Розминку варто виконувати як до пробіжки, так і після неї. Не забудь зробити кілька вправ на розтяжку: вони знімуть із м’язів напругу та зроблять їх більш еластичними.

Читай більше корисних матеріалів і дізнайся, як отримувати задоволення від спорту:

1. Качаємо руки лежачи: Знадобиться всього одна вправа

2. Просте тренування для сексуальної фігури (відео)

3. Як накачати кубики пресу всього однією вправою

4. Хочеш худнути швидше? Спробуй інтервальні тренування

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі