Як швидко приготувати порційний тірамісу

Дізнайтеся рецепт солодкого смаколика.

Поділитися:

Десерт тірамісу має італійське походження і готується на основі сиру маскарпоне. До класичного рецепту тірамісу додають печиво «савоярді», каву та какао і подають охолодженим разом з кавою еспресо. Тірамісу - один з найпопулярніших десертів світу. Існують його різноманітні адаптації. Сьогодні ми розкажемо вам рецепт порційного тірамісу, який можна з легкістю приготувати вдома. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту

Інгредієнти

маскарпоне - 250 г

міцна кава - 150 г

печиво савоярді - 100 г

лікер амаретто - 2 ст. л.

цукор - 3 ст. л.

яйця - 2 шт.

какао

Приготування:

1. Відділити білки від жовтків. 

2. В посудину з білками додати трішки солі і збити суміш міксером на середній швидкості. 

3. Коли маса стане пишною, додати половину порції цукру, що вказана у рецепті, і продовжувати збивати. 

4. У посудину із жовтками додати решту цукру і збити масу. Цукор повинен повністю розчинитися. 

5. Додати до жовтків сир маскарпоне. На найповільнішій швидкості збити суміш. 

6. Додати до сирної суміші 1/3 білків і обережно вимішати. 

7. Додати решту білків. Знову перемішати. 

8. Викласти частину крему у склянку для десерту. 

9. Змішати каву з лікером. 

10. Намочити печиво у каву на декілька секунд. Покласти на крем у склянку. 

11. Викласти наступний шар крему й печива. Далі - повторяємо шари. 

12. Прикрасити десерт кремом і залишити у холодильнику на декілька годин. 

13. Перед подачею прикрасити страву какао. Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Тірамісу від Кирила Сміяна