Андрій Бєдняков показав жахливі кадри зруйнованого Маріуполя та подякував захисникам рідного міста: «Про вас знає весь світ!»

Андрій Бєдняков опублікував відео зруйнованого Маріуполя та закликав до деблокади міста
Instagram/biedniakov

Ведучий Андрій Бєдняков показав відео, на якому видно, на що перетворили російські окупанти його рідний Маріуполь.

Поділитися:

Ведучий Андрій Бєдняков, відомий глядачам як ведучий популярних тревел-шоу, одне з яких "Орел та решка", показав відео, на якому чітко видно, на які руїни перетворили російські війська його рідне місто Маріуполь.

Пост з цим відео Бєдняков підписав такими словами:

"Мого рідного міста вже немає. Від нього майже нічого не залишилося. Не було, мабуть, і години, щоб я не думав про Маріуполь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кожен день нам здавалося, що гірше вже не буде», — весільний фотограф з Маріуполя розповів свою історію евакуації з міста («Щоденники війни»)

Про позитивні зміни з 2014 року, які відбулися у рідному місті, Бєдняков пише:

"Я дуже часто приїжджав у місто і бачив, як воно змінювалося. Але найбільше змінювалися люди, яка ж крута стала молодь. Скільки патріотів стало у місті. Як змінився настрій людей з 2014 року".

Але 24 лютого все змінилося, бо Україну і Маріуполь зокрема прийшов "рятувати" "руский мир". З болем про це Андрій пише:

"Прийшли "рятувати". Кинули своє «рятувальне коло» практично на все місто. Кинули його на Драм Театр. Кинули на мою школу. Кинули на мій будинок, де я жив. Кинули на палац культури, де я працював. Кинули на стадіон, куди я приходив із батьками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе можна відбудувати, окрім спогадів", — історія мешканки Маріуполя, яка змогла виїхати з немовлям під обстрілами з блокадного Маріуполя ("Щоденники війни")

Спіткала ведучого і особиста драма: одразу після евакуації з блокадного Маріуполя впала в кому, а згодом померла мама Андрія Бєднякова

Бєдняков мамаФОТО: Instagram/biedniakov

Кожен допис Андрія Бєднякова в соцмережах про рідне місто просякнутий болем, але і гордістю за місцевих мешканців та воїнів, які героїчно захищають Маріуполь. Бєдняков пише:

"Там залишилися воїни, які продовжують боротися за наше місто. За нашу землю і за нашу територію. Низький уклін кожному та кожній з вас! Знайте: вся Україна молиться. Про вас знає весь світ! Я, як і мільйони українців, дуже чекаю на деблокаду. Допомогти виїхати людям та допомогти нашим воїнам.Тому що Маріуполь – це Україна💙💛"

Нагадаємо, заклики врятувати Маріуполь з хештегами #SaveMariupol #savemariupol розповсюджують багато відомих людей України та світу. Зокрема, ведучі 1+1 Стася Ровінська та Ірина Ванникова виступили з відеозверненнями, закликаючи врятувати місто в блокаді. Зупинити геноцид у Маріуполі закликали також ведучі 1+1 Тімур Мірошниченко та Володимир Рабчун.

Дивіться "Щоденники війни": як врятувалася з блокади маріупольська журналістка Надія Сухорукова:

Новини по темі